Marratxí ha rebut aquest matí el Distintiu per la Igualtat de Gènere, que atorga l’Associació Forgender Seal, una vegada que la certificació de la Norma SG City 50-50 ha valorat amb la puntuació necessària el pla de feina elaborat per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament per propiciar que el municipi fos mereixedor d’aquest reconeixement. D’aquesta manera, Marratxí es converteix en el cinquè municipi de Mallorca a obtenir-lo, després d’Estellencs, Felanitx, Pollença i Puigpunyent.

 

En nom de l’Associació Forgender Seal, Àlex González, ha fet el lliurament del Distintiu al batle, Miquel Cabot, acompanyat del primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra, i la regidora d’Igualtat, Aina Amengual.

 

Cabot ha subratllat que “la igualtat és transversal, un valor universal per al qual fan falta polítiques valentes per encaminar-nos a una societat més igualitària i menys discriminatòria. Les nostres competències són limitades, però la igualtat inspira totes les polítiques de l’equip de govern”. En aquest sentit, ha destacat la creació d’una regidoria que inclou Igualtat, que inspira totes les àrees de gestió.

 

De la seva banda, Amengual ha recordat que “des del nostre departament, vàrem començar a fer feina en aquest procés per obtenir el Distintiu fa uns nou mesos. Vàrem presentar un pla de feina que ens ha valgut una puntuació que ens fa mereixedores del Distintiu per la Igualtat de Gènere, la qual cosa és, sens dubte, una gran notícia per a l’àrea d’Igualtat, per a l’Ajuntament i per al conjunt de la ciutadania de Marratxí”.

 

El pla de feina a desenvolupar inclou 79 mesures, integrades en tres àrees, que són lideratge, gestió interna i capacitats; promoció dels drets de les dones; i promoció dels drets de les dones. D’aquesta manera, l’Ajuntament promourà accions de sensibilització i prevenció de violència de gènere; auditories de diversitat de gènere i discriminacions múltiples i projectes per contrarestar-les, tant al municipi com al consistori.

 

El Distintiu per la Igualtat de Gènere és el primer segell de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal. És un sistema de gestió de gènere que es posa a disposició dels municipis com a eina que afavoreix la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local.

 

 

 

 

 

 

Source: marratxi.es