Aquest darrer vespre i matinada, la façana de l’Ajuntament ha estat il·luminada de verd com a forma de suport del municipi al Mes de l’Artritis i l’Espondiloartritis i a la Coordinadora Nacional de Artritis (ConArtritis), coincidint amb la celebración, l’1 d’octubre, del Dia de l’Artritis.

Aquesta entitat representa les persones amb artristis reumatoide, artritis psoriàsica, artritis idiopàtica i espondiloartritis, i des de l’any 2015 té en marxa una iniciativa que promou que pobles i ciutats de l’Estat la nit de l’1 d’octubre il·luminin un o diversos edificis de color verd en solidaritat amb la causa de les persones afectades per aquestes malalties.

En el cas de l’artritis reumatoide, és una malaltia caracteritzada principalment per la inflamació de les articulacions. Segons les dades de la Societat Espanyola de Reumatologia, el 0’5% de la població espanyola pateix aquesta patologia, fet que suposa que devers 200.000 persones a Espanya tenen artritis reumatoide. En tot cas, parlam d’una malaltia d’origen desconegut.

Sí que se sap, en canvi, que dos terços dels pacients amb artritis reumatoide són dones i que acostuma a aparèixer entre els 45 i els 55 anys d’edat. Una excepció a la regla és l’artritis reumatoide juvenil, que apareix a la infantesa.

Source: marratxi.es