L’Ajuntament de Marratxí rebrà 148.323€ dels 2,8 milions d’euros que el Consell de Mallorca destinarà als ajuntaments de l’illa perquè puguin reforçar els seus serveis socials, així com ha quedat acordat en el conveni firmat pel president de l’IMAS Javier de Juan i el batle de Marratxí Miquel Cabot.

Aquest doblers podran ser destinats per l’Ajuntament de Marratxí a cobrir necessitats tan essencials com reforçar els serveis de proximitat de caràcter domiciliari especialment a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència (cures, vinculació a l’entorn, alimentació…) així com reforçar les plantilles de serveis socials, entre d’altres actuacions destinades a pal·liar els efectes de la pandèmia i fer front a l’actual estat d’alarma.   

Cal recordar que el consistori ja havia augmentat la dotació pressupostària de la despesa social en 300.000€ per tal d’omplir de recursos econòmics aquelles àrees que fan front de manera directa amb la crisi sanitària com ara a promoció social, seguretat ciutadana i sanitat. En aquest sentit es van derivar partides previstes a distintes inversions per valor de 300.000 a promoció social (240.000€), seguretat ciutadana (40.000€) i sanitat (20.000€). Aquesta modificació va rebre el suport de tots els grups municipals. 

El consistori no descarta fer noves modificacions per tal d’atendre noves necessitats dels veïnats i veïnades.

Source: marratxi.es