Un any més, Pòrtol va celebrar el tradicional Enterrament de la Sardina, en una festa coorganitzada entre l’Associació de Persones Majors Es Turó i l’àrea de Gent Gran de l’Ajuntament i que va comptar amb la participació de mig miler de persones, la majoria d’aquest nucli del municipi, però també amb la presència de veïnats d’altres punts.

La vetla de la sardina es va fer al local de la mateixa associació, amb la participació inevitable de les ploraneres i de les distintes autoritats, que no es van voler perdre la cita. A les sis de l’horabaixa, com estava previst, la comitiva fúnebre va sortir en direcció a la plaça de Can Flor fent un recorregut pels carrers pròxims.

En aquest punt, els Dimonis de Fang, de Sa Cabaneta, varen ser els encarregats d’encendre la foguera, en la que va ser la principal novetat de la festa d’enguany. Una vegada rebut el preceptiu permís per part del batle, es va procedir a la crema de la sardina, de tamany de considerable.
Per completar la jornada, es va servir un berenar a base (no pot ser d’una altra manera) de sardines. Entre tots els assistents, es varen consumir les 800 que estaven preparades.

El batle, Miquel Cabot, subratlla “la importància d’aquest celebració, tota una tradició a Pòrtol, que va sorgir per iniciativa dels veïnats i que avui està plenament consolidada en el municipi”. De la seva banda, la regidora de Gent Gran, Cristina Alonso, destaca que “l’Enterrament de la Sardina és una celebració que cada any té una bona participació dels veïnats, sobretot persones majors, i no només de Pòrtol sinó també d’altres nuclis. La prova és que es varen esgotar totes les sardines del berenar”.

Source: marratxi.es