La Rua de Marratxí, la primera de les que se celebren a Mallorca, s’ha duit a terme aquest capvespre, amb una gran participació popular i 16 comparses inscrites, la major part de les quals locals, però també de Palma, Santa Maria, Algaida i Lloseta.

La concentració de tots els participants ha estat a les quatre de l’horabaixa, davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. L’itinerari de les comparses s’ha iniciat una hora més tard, a les cinc, amb sortida en el mateix punt en direcció a Sa Cabaneta, pel mateix camí de n’Olesa, i a l’Ajuntament. La plaça de l’Ajuntament ha estat el punt final de trajecte i l’escenari en el qual s’ha fet el lliurament de premis.

Segons decisió del Jurat, aquests premis han estat per a comparses: ‘La que hay liada en la selva’ (de Marratxí, primer), ‘La Mediterrània… present i futur’, (Es Liceu, segon), ‘De Llepolies fins al capell’, (Algaida, tercer) i ‘No més foc, salvem el bosc’, del Club Patinatge Bellver (premi local).

Per determinar les comparses guanyadores, el Jurat ha considerat criteris estètics, l’esperit de carnaval dels participants, la incorporació musical, la coreografia, el vestuari, el grau d’elaboració, el nombre de components, l’originalitat i l’animació.

Acabada la Rua, el batle, Miquel Cabot, l’ha valorada en aquests termes. “Estam molt contents de com ha anat tot. Els canvis introduïts en aquesta edició han ajudat a tenir èxit de gent i de participació. Hem aconseguit l’objectiu que perseguíem: fer que la Rua sigui una gran festa per a tot Marratxí, i amb caràcter familiar”.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat en la mateixa línia que “hem constatat que el canvi de diumenge a dissabte ha estat positiu, com també el fet de donar continuïtat a la festa amb la xocolatada i la música per a tots els públics, dins del que és la primera cita de Txifest”.

En efecte, una vegada fet el lliurament dels premis per part de les autoritats, ha continuat -a la mateixa plaça de l’Ajuntament- la festa amb la primera cita del programa d’oci alternatiu Txifest, que també seguir nombrós públic. Ha inclòs xocolatada (elaborada per l’Associació de Mestresses de Casa de Sa Cabaneta), música infantil amb el grup Astronautes estrellats i per a tots els públics amb Los Grillos, a més de l’actuació de la Dj Karma. El servei de barra, amb begudes sense alcohol, ha anat a càrrec de l’Associació de Veïnats de Sa Cabaneta.

Source: marratxi.es