Aquest mes de setembre els responsables del projecte europeu d’investigació sobre el moscard tigre començaran a fer visites als domicilis de Marratxí per tal de començar amb el treball de camp, que té per objecte acabar determinant quin és el mètode de control més efectiu sobre aquest insecte per reduir-ne al seu nombre al municipi.

S’ha de recordar que Marratxí, amb aquest projecte, serà referència europea gràcies a aquest projecte d’investigació, que duen a terme des del juliol i fins a l’octubre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la consultora Moscard Tigre Mallorca. El projecte està dotat amb 30.000 euros de Fons Europeus. 

Així, Miguel Ángel Miranda, professor de Zoologia de la UIB, explica que “el projecte tendrà una durada de quatre mesos, de juliol a octubre, i hi farem un assaig de mètodes de control i sistemes de captura dels moscards tigre”. De la seva banda, Mikel Bengoa, de la consultora Moscard Tigre Mallorca, subratlla que “l’avantatge que ens proporciona Marratxí per a aquest estudi és el fet que en tenim dades monitoritzades des de l’any 2014”. 

Bengoa, com a membre que també és de l’empresa Emdema, és un dels experts que du a terme la campanya de Marratxí de control i prevenció del moscard tigre. 

Source: marratxi.es