Aquest migdia ha quedat inaugurada la Biennal Internacional de Ceràmica (BICMA), que romandrà oberta fins dia 27 de març. La inauguració s’ha duit a terme en el Museu del Fang, just després de l’obertura de la Fira del Fang. Hi han assistit el batle, Miquel Cabot; el tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, la tinent de batle, Neus Serra, el regidor de Cultura, Josep Ramis, i també una de les artistes que hi exposen, la sueca Maria Kristoferson.

En aquesta ocasió, la Biennal presenta una novetat molt destacada: en aquesta edició no està concebuda com un concurs, com s’havia fet fins a l’última edició, sinó que un comitè seleccionador ha elegit 13 artistes convidats, donant prioritat al criteri de qualitat. Són artistes de Mallorca, de la resta d’Espanya i també de l’estranger, en concret de Polònia, Suècia i el Japó.

El comitè seleccionador l’han integrat els ceramistes Toni Vich i Joan Pere Català, Margalida Escales i Maria Ramis i l’artista plàstic Biel March.

La relació completa dels artistes participants en aquesta edició de la BICMA és la següent: Lluís Castaldo (Sóller), Jaume Roig (Felanitx), Dora Good (Deià), Ramon Fort i Joan Serra (Catalunya), Rafaela Pareja (València), Alfonso d’Ors i Miguel Ángel Gil (Aragó), Maria Oriza (Madrid), Maria Kristoferson (Suècia), Mónica Patuszynska (Polònia) i Shozo Michikawa i Mami Kato (el Japó).

Precisament, Mami Kato farà una master class el dia 18 de març a l’alumnat de l’Escola de Ceràmica

Source: marratxi.es