Jornada informativa sobre el mindfulness

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament ha orgnaitzat una jornada informativa per donar a conèixer el mindfulness. La salut mental i el benestar emocional és un concepte ampli relacionat amb la manera com ens sentim, pensem o actuem en el nostre dia a dia. Es pot definir com un estat d’equilibri i benestar en què una persona és conscient de les seves capacitats i pot desenvolupar les seves habilitats cognitives i emocionals, viure en societat i satisfer adequadament les demandes de la vida quotidiana.

Les persones que participen en cursos de mindfulness, o atenció plena, tenen menys probabilitats d’experimentar símptomes d’ansietat i depressió durant sis mesos després de finalitzar els programes. Si vols conèixer de primera mà aquesta disciplina participa a les jornades informatives impartides per Marga Mayol i Mariló Santaella el proper 27 d’octubre a l’Escola Vella d’Es Pont d’Inca.

Formulari d’inscripció (CATCAST)

Inscripcions a:

pciutadana2@marratxi.es

(aforament limitat)

Marga Mayol: Mindfulness y el tratamiento del dolor

Els beneficis d’aquesta pràctica per millorar el dolor físic en qualsevol etapa de la vida a través de l’acceptació del mateix i de l’evolució cap a una vida sense ansietat pel dolor, sense pànic per patir i sense por de viure experiències que ens treguin de la zona de confort de dolor. El benefici de l’acceptació del propi cos millora la manera com ens enfrontem a situacions de dolor millorant el nostre dia a dia i gaudint de les etapes de la vida.

Mariló Santaella: Mindfulness, un camino hacia el bienestar

La pràctica del mindfulness ajuda qualsevol etapa de la vida a resoldre problemes de depressió, als quals sempre estan ancorats al passat, ja sigui per qüestions familiars, records, moments feliços de fa temps… que comporten que sempre comparem l’avui i ara amb l’abans. Això genera una dependència que porta depressió. Per contra preocupar-nos al demà, provoca ansietat per una cosa que encara no arriba.
Així mateix, qualsevol etapa de la vida pot ser tractada i entesa des de l’afecte a un mateix i des de l’acceptació del moment, des de les rebequeries a l’etapa infantil, la confusió de l’adolescència fins a l’estancament que es pot succeir a la tercera edat.