Aedes_Albopictus

Com cada any per aquestes dates, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament inicia la campanya per a la detecció i el control del moscard tigre a Marratxí.

La campanya d’enguany, que acabarà el mes de novembre, inclou la inspecció gratuïta en els domicilis particulars d’aquells veïnats que ho sol·licitin a qualsevol registre municipal, omplint un formulari que se’ls dispensarà amb aquest efecte.

El moscard tigre, originari del sud-est asiàtic, es va detectar per primera vegada a Mallorca l’estiu de 2012. Se’l reconeix per les ratlles blanques que té al cap i al cos, i és actiu sobretot de dia i a l’exterior de les cases. Les femelles produeixen molèsties a causa del nombre elevat de picades que fan.

Els experts consideren que el més important i efectiu, en termes de prevenció, és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques. Per tant, convé eliminar els punts d’aigua on pugui créixer. Els mateixos experts consideren que l’aplicació d’insecticides sobre el moscard no és un mètode eficaç per controlar-ne la plaga.

Aquesta campanya de control de plagues del moscard tigre se suma a les altres que també du a terme l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, com la de la processionària del pi.

Per a més informació:

http://old.marratxi.es/es/mosquito/

Source: marratxi.es