Captura de pantalla 2019-07-18 a las 12.30.29

Amb la publicació a la web www.marratxi.es, l’Ajuntament obre el període per tramitar les sol·licituds per a la gestió de les parades en crestall dels horts urbans del municipi. Concretament, són 20 parcel·les situades al camí Cabana al nucli de Sa Cabana. El termini de presentació de les sol·licituds és de 15 dies a partir del dia següent a la publicació de la convocatòria a la web i en el tauló d’anuncis.

La convocatòria està destinada a persones, famílies o associacions/entitats interessades a cultivar un hort ecològic, habilitat per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament i emmarcat dins el Projecte sobre Horts Urbans a Marratxí amb el mètode Gaspar Caballero de Segovia, parades en crestall. De les 20 parcel·les habilitades, una d’elles estarà reservada per a ús de Serveis Socials i quatre estaran reservades per a l’ús d’associacions o entitats interessades. Les altres 15 s’adjudicaran a particulars. En aquest sentit, és requisit indispensable per poder optar a una ‘parada’ estar empadronat a Marratxí.

A l’inici de l’adjudicació de l’hort urbà es duran a terme sessions formatives sobre el mètode de cultiu a les parades en crestall, amb la finalitat de  poder-lo posar en pràctica després a l’hort urbà. A més, es preveu una supervisió de la tasca de conreu a l’hort a mesura que aquesta es vagi duent a terme per part dels adjudicataris.

A més, l’Ajuntament es farà càrrec de les despeses d’aigua, la formació sobre el mètode de cultiu a utilitzar, el seguiment i control de l’activitat duta a terme en les parcel·les de cultiu mitjançant la intervenció i acompanyament durant el procés per part de tècnics professionals. D’igual manera, el consistori aportarà a cada adjudicatari un equip bàsic d’eines i una dotació de planters d’acord amb l’estació de l’any que correspongui.

Els horts urbans són àrees de cultiu d’hortalisses, flors i plantes aromàtiques que, ubicats dins de  l’entorn urbà i gestionats segons els principis de l’agricultura ecològica, cerquen una finalitat social, integradora, educativa, d’oci, ambiental i participativa, a més de produir aliments per al consum propi.

Les ‘parades en crestall’ de Sa Cabana començaran a funcionar com a projecte pilot, susceptible de ser duit a terme a altres punts del municipi.

La entrada Obert el període per sol·licitar la gestió de les parades en crestall dels horts urbans, situats a Sa Cabana aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es