Moscard Tigre

Marratxí serà referència en un projecte europeu d’investigació sobre el moscard tigre que duran a terme la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la consultora Moscard Tigre Mallorca. El projecte en qüestió, dotat amb 30.000 euros de Fons Europeus,  plantejarà distints escenaris en relació al moscard tigre i els distints mètodes de control de l’insecte, per tal de determinar quin és el que millor funciona per a la seva reducció a Marratxí.

Els responsables d’aquest projecte, canalitzat a través del Ministeri de Salut i del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, s’han reunit amb la regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, i el tècnic municipal Francisco Medina per explicar-los-en els detalls.

Així, Miguel Ángel Miranda, professor de Zoologia de la UIB, ha explicat que “el projecte tendrà una durada de quatre mesos, de juliol a octubre, i hi farem un assaig de mètodes de control i sistemes de captura dels moscards tigre”. De la seva banda, Mikel Bengoa, de la consultora Moscard Tigre Mallorca, ha subratllat que “l’avantatge que ens proporciona Marratxí per a aquest estudi és el fet que en tenim dades monitoritzades des de l’any 2014”.

Bengoa, com a membre que també és de l’empresa Emdema, és un dels experts que du a terme la campanya de Marratxí de control i prevenció del moscard tigre. S’ha iniciat a principis d’aquest mes de maig i acabarà el novembre.

La entrada Marratxí serà referència en un projecte europeu d’investigació sobre el moscard tigre aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es