En un equip de govern de coalició entre PSIB, MÉS i Idma-El Pi, el primer tinent de batle serà Joan Francesc Canyelles i la segona tinent de batle, Neus Serra

“Farem feina amb cos i ànima per continuar transformant Marratxí, com hem fet els darrers quatre anys”, ha afirmat

(MARRATXÍ 15 de juny de 2019) Miquel Cabot (PSIB) és oficialment el batle de Marratxí per a la legislatura 2019-2023, després d’haver estat investit en el ple constitutiu celebrat aquest migdia a la Sala de Plens del consistori, enmig d’una gran assistència de públic. Cabot serà el cap visible d’un equip de govern, fruit de l’acord a què han arribat els darrers dies el seu partit, el PSIB, MÉS, amb Joan Francesc Canyelles al capdavant, i Idma-El Pi, liderat per Neus Serra.

De fet, Canyelles, batle els darrers quatre anys, passa a ser el primer tinent de batle, mentre que Serra, a l’oposició la darrera legislatura, ocuparà la segona tinència de batlia.

A l’acte d’investidura, hi han assistit, entre altres autoritats, l’expresident del Govern, Francesc Antich, i la secretària d’organització del PSIB, Silvana González.

El nou batle ha dirigit les primeres paraules a totes les formacions polítiques i al públic assistent. Cabot ha subratllat que “el nou equip de govern durà a terme una política continuista” en relació als darrers quatre anys, que “han permès la transformació de Marratxí”, per afegir a continuació: “Tenim clar que estam al servei de la ciutadania, i per això posarem tota l’energia i tota la dedicació en aquesta línia: nosaltres estam orgullosos del nostre municipi i volem que el nostre municipi estigui orgullós de nosaltres”.

De la seva banda, Canyelles ha recordat: “Avui tancam una legislatura històrica, perquè fa quatre anys vàrem iniciar la transformació de Marratxí, que és ara un municipi més social i més participatiu. Ara Marratxí és un lloc millor”.

Finalment, Serra ha agraït “la confiança dipositada en el Pi i en la meva persona per formar part d’aquest equip de govern” i ha insistit que farà feina amb i per a la ciutadania.

La distribució d’àrees de gestió

 

L’acord entre PSIB, MÉS i Idma-El Pi, sustentat en un programa de 16 punts, també ha concretat la distribució de competències en les distintes àrees de gestió entre les tres formacions.

 

Així, el PSIB gestionarà: Economia i Hisenda; Interior i Personal; Policia; Salut, Patrimoni municipal; Medi ambient i Agricultura, Gent Gran, Neteja viària i manteniment de parcs i jardins; Vies i obres i Serveis funeraris; Joventut; Comerç, Empresa, Indústria i Turisme.

De la seva banda, MÉS s’ocuparà de la gestió de les àrees d’Urbanisme; Habitatge; Comunicació; Accessibilitat i Mobilitat Sostenible; Cultura; Ceràmica; Patrimoni històric; Esports; Serveis Socials; Igualtat; Educació; i Ocupació, Formació i Treball.

El Pi assumirà, per la seva part, les competències en Participació Ciutadana, Transparència i Defensor/a de la Ciutadania.

A partir de dilluns, es coneixeran les àrees competència de cada regidor del nou equip de govern.

La entrada Miquel Cabot (PSIB), batle de Marratxí els propers quatre anys aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es