Neteja viària

L’empresa municipal MARRATXI XXI s’encarrega de la gestió de Sa Deixalleria, dels mercats municipals , del centre de dia de Ses Cases Noves, dels serveis de recollida de residus urbans, del manteniment de parcs infantils, de la neteja d’edificis locals, del servei de jardineria, de la neteja viària i de la neteja de les àrees d’aportació.

SA DEIXALLERIA

Sa Deixalleria és un espai públic de recollida selectiva de residus i està indicat per dur-hi residus perillosos i aquells objectes que no es recullen a la via pública.

DEIXALLERIA MÒBIL

Sa Deixalleria mòbil és un servei impulsat des de Sa Deixalleria i que té com a objectiu concienciar la població sobre el reciclatge i la selecció de residus apropant el servei de recollida de residus especials als nuclis del municipi. Consulta les dates en què estarà a prop teu.

RECOLLIDA DE MOBLES

L’Ajuntament ofereix un servei gratuït de recollida de mobles i trastos porta a porta. Només has de telefonar per sol·licitar-la.

COMPOSTATGE DOMÈSTIC

L’objecte del projecte és fomentar el compostatge de la fracció orgànica a les llars del municipi. La fracció orgànica comprèn, principalment, les restes de menjar i les restes vegetals de mida petita de tipus no llenyós (gespa, fullaraca, rams de flors, etc.); poden suposar un 40% en pes de la bossa domèstica de fems en aquells nuclis on no n’hi ha existeix recollida selectiva.

CAMPANYA MOSCARD TIGRE

Des de l’Ajuntament ens hem adherit a la campanya de prevenció i control del moscard tigre. Pots consultar com actuar a les zones privades aquí.

INFORMACIÓ XYLELLA (FASTIDIOSA)

La plaga de xylella fastidiosa és una de les més perilloses per a les produccions d’oliva i ametlla; per això des de l’Ajuntament ens unim a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) per determinar actuacions contra aquest bacteri.

INFORMACIÓ BECUT VERMELL

És una espècie de coleòpter polífag de la família dels drioftòrids. És una greu plaga per a les palmeres ornamentals a la península Ibèrica on es va detectar per primer cop al 1994. És originari del sud-est asiàtic i la Polinèsia.