El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, s’han reunit aquest dimarts a Madrid amb el president i conseller delegat d’AENA, Maurici Lucena, per exposar-li el rebuig al parc fotovoltaic de 32.000 plaques solars que AENA planeja a un solar de la seva propietat al Pla de na Tesa. Una reunió a la que també ha assistit el senador del PSIB-PSOE, Cosme Bonet. El projecte d’AENA ha generat l’oposició unànime de tots els grups municipals i dels veïnats de Marratxí que han constituït la plataforma ‘Pulmó Verd’ en contra de la ubicació del projecte.

En acabar la reunió, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha agraït la bona predisposició d’AENA i que els hagin rebut ràpidament. “Hem expressat el desacord que compartim amb els veïnats respecte a la ubicació del parc, ens han escoltat atentament i ens han mostrat sensibilitat a la nostra reclamació, però ens han comunicat que no volen renunciar al projecte”. No obstant això, el batle ha explicat que AENA s’ha compromès a fer una nova proposta “dins les seves possibilitats tècniques que no condicioni la viabilitat del seu projecte. Ara l’Ajuntament esperarà aquesta nova proposta i valorarà si compleix amb les reivindicacions que hem exposat avui”

El parc fotovoltaic ocuparà gairebé 20 hectàrees i comptarà amb una inversió de 13,4 milions d’euros. El solar on AENA vol instal·lar és propietat del gestor aeroportuari, però gràcies a un acord verbal amb l’Ajuntament els veïnats del Pla de na Tesa i del Pont d’Inca el fan servir com a zona verda o d’esbarjo des de fa 40 anys. Una concessió que AENA va fer al municipi en contrapartida al renou i a la contaminació que pateixen els veïnats de Son Bonet.