Jaume Llompart: “Després de mesos de molta feina i esforç per preparar les festes, estic molt content amb la feina realitzada i que el municipi de Marratxí sigui valorat i estimat per tothom”

Carmen Cañellas: “Les festes de Sant Marçal han estat unes festes per a tothom; aconsegueixen unir a tots els marratxiners i marratxineres”

La presidenta del Govern Balear, Marga Prohens, ha acompanyat avui al batle de Marratxí, Jaume Llompart, en la celebració de la missa solemne en honor a Sant Marçal, patró del municipi. Aquest esdeveniment religiós ha estat el punt culminant d’una setmana plena de celebracions al municipi.

Entre les autoritats presents també es trobaven els diputats del Parlament Balear, Margalida Pocoví i Rafael Nadal, del Partit Popular, i Patricia Gómez i Ares Fernández, del PSIB. També hi van assistir el vicepresident del Consell de Mallorca i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Marratxí, Pedro Bestard; el conseller executiu de Territori del Consell de Mallorca, Fernando Rubio; el conseller del PSIB, Andreu Serra; i la vicepresidenta de l’IMAS, Magdalena García.

A més de la missa en honor al patró, el matí ha comptat amb una sèrie d’actes significatius: la plantada dels gegants de Marratxí, Na Bet i En Marçal, i l’estrena del Vermut Simfònic a càrrec de la Jove Orquestra Simfònica del municipi.

El batle, Jaume Llompart, ha expressat la seva satisfacció amb el bon desenvolupament de les festes, fent “un balanç molt positiu” i afegint que “després de mesos de molta feina i esforç per preparar aquesta setmana de festes en honor al nostre patró, Sant Marçal, estic molt content amb la feina realitzada i que el municipi de Marratxí sigui valorat i estimat per tothom”. El batle també ha volgut agrair “la feina de tots aquells que han fet possible les festes”.

Les Festes de Sant Marçal conclouen avui, tancant una setmana de celebració i tradició amb una alta participació. Aquesta tarda, a la Plaça de Sant Marçal, se celebrarà la Trobada de Xeremiers i Flabiolers, reunint músics de tota Mallorca al voltant de l’església de Sant Marçal per tocar junts. A més, es presentarà “Una Nit a Broadway” amb un concert de la Banda de Música de Marratxí i la participació de Richard Vinton i les veus d’Aina Campaner, Rafel Fiol, Sandra Mayol i Carlos Sanz. També tindrà lloc la “Nit d’Humor” amb la comèdia “Boeing Boeing”, una obra de Marc Camoletti dirigida per Ricard Reguant i protagonitzada per Joan Carles Bestard, Àngela Aso, Moritz Bonin, entre altres. Per posar el punt final, a mitjanit, a La Verònica, s’oferirà un espectacular espectacle lumínic realitzat amb 140 drons.

La regidora de Cultura, Carmen Cañellas, ha assenyalat que “han estat unes festes per a tots i totes. Tant divendres com ahir dissabte hi va haver moltíssima gent al Rotllo de Son Verí, a la Plaça de Sant Marçal i a les atraccions”. La regidora també ha fet “un balanç molt positiu” i ha afegit que “les festes de Sant Marçal són unes celebracions que aconsegueixen unir a tots els marratxiners i marratxineres”. La regidora també ha volgut agrair “a tots els que han gaudit de les festes amb responsabilitat”.

Una setmana plena de celebracions

Des de dissabte 22 fins a diumenge 30 de juny, el municipi de Marratxí ha viscut una setmana plena d’activitats variades que han atret residents i visitants de totes les edats, marcant l’inici perfecte per a l’estiu a Mallorca.

Entre els esdeveniments més multitudinaris que s’han desenvolupat durant el cap de setmana es troben els concerts celebrats al Rotllo de Son Verí. Divendres 28, amb les actuacions de Revólver, AfterSuns, Na Pipona i DJ Jaume Colombàs; i dissabte 29, el cartell va incloure les actuacions de Mut, OR (O-Erra) i DJ Xisqueta. A més, dissabte també es van celebrar l’XI Trofeu de Vòlei Platja i el emocionant Correfoc, amb la participació de colles d’Eivissa, Menorca i Palma, que van omplir de foc i pirotècnia La Verònica de Sant Marçal.

Un dels moments més emotius de les festes va ser el nomenament de la futbolista Cata Coll com la primera Filla Il·lustre de Marratxí, un esdeveniment històric celebrat dimarts 25 de juny a la plaça de l’Ajuntament, que va comptar amb una nombrosa participació d’admiradors de la portera de Pòrtol. “Va ser un honor per a tots nosaltres reconèixer a Cata Coll per la seva destacada trajectòria i la seva contribució al nostre municipi. Estem molt orgullosos d’ella”, va destacar el batle.

La inauguració oficial de l’espai expositiu Sa Refinadora, després d’anys de reformes, va ser un altre dels esdeveniments importants. L’espai cultural va albergar el XVII Certamen de Pintura de Sant Marçal, el premi del qual ha augmentat fins als 8.000 euros. Pepa Sauté Ripoll, amb la seva obra “Métrica”, ha estat la guanyadora del premi, la dotació econòmica del qual aquest any ha ascendit a 8.000 euros. “Hem tornat a situar Marratxí en el mapa artístic i cultural”, va afirmar la regidora de Cultura.

El programa d’activitats també va incloure la tradicional Festa Aquàtica i l’Horabaixa familiar amb Maria Bimbolles per als més petits, el festival de música Marrockxí amb cinc hores de música en viu protagonitzades per bandes de rock locals, i les exhibicions de taekwondo i gimnàstica rítmica. A més, han tingut lloc balls populars, exposicions, holi fest i una fira amb tot tipus de productes locals.

Les Festes de Sant Marçal 2024 han demostrat, un any més, ser un punt de trobada per als marratxiners i marratxineres, permetent celebrar la cultura i les tradicions locals en unes merescudes festes.