Ainhoa Sánchez Aparicio, alumna del col·legi The Academy International School, ha estat la guanyadora de la XVIII edició del ‘Concurs Millor Ciclista Marratxí 2022”. La guanyadora, que cursa l’equivalent a sisè de primària, s’ha imposat en la fase final que han disputat avui els seixanta-un alumnes finalistes de cinquè i sisè de primària de tots els col·legis de Marratxí. Al concurs, organitzat pel departament d’Educació Viària de la Policia Local, han participat gairebé 900 alumnes del municipi.

El premi per a la guanyadora ha estat un vol en avioneta per a sobrevolar Mallorca, guardó que també podrà gaudir el segon classificat, Pere Serra Cabot, alumne de sisè de primària del col·legi Costa i Llobera. El tercer classificat ,Toni Escandell Cebrián, alumne del col·legi Es Liceu, ha obtengut diverses entrades per a parcs d’atraccions de Mallorca.

 La fase final ha consistit en dues proves: un test teòric de trànsit sobre aspectes com la circulació en bicicleta, prioritats de pas, o senyals; i una prova pràctica, que s’ha celebrat al Parc Infantil de Trànsit de Marratxí, on els participants havien de demostrar sobre un circuit els coneixements de les normes i senyals de trànsit, mantenir la distància de seguretat, prioritats de pas, etc. Finalment, s’han sotmès a unes proves d’habilitat.

Miquel Ramis, oficial responsable del programa d’educació viària de la Policia Local, ha destacat que aquest concurs forma part del programa municipal que la Policia Local imparteix a totes les escoles del municipi, des d’Infantil fins a Secundària, a més de persones discapacitades i de gent gran. “Es tracta de formar bons conductors de bicicleta per tal que la mobilitat sigui segura”.

El regidor d’Interior, Pedro López, ha destacat la importància del programa d’educació viària dins l’estratègia del Consistori de potenciar la mobilitat sostenible. “És molt important perquè formam a les noves generacions en el bon ús de la bicicleta i, a més, tenim un parc de trànsit que és un luxe i l’enveja de molts d’altres municipis”.

La regidora d’Educació, Aina Amengual, ha ressaltat que el concurs de Millor Ciclista Marratxí 2022 “és una mostra de tot el que han après els alumnes i de posar en pràctica aquest aprenentatge significatiu”, gràcies a la tasca que fan “els nostres policies a les escoles envers l’educació viària”.

Finalment, el cap de Policia, Alberto Rodríguez Tarongí, ha expressat la satisfacció de tot el cos de Policia Local per celebrar aquest concurs que l’any passat no es va efectuar per la pandèmia. “És un dia especial perquè deixam enrere les restriccions sanitàries i perquè estam potenciant la mobilitat sostenible i és clau formar els nins perquè utilitzin les infraestructures amb seguretat”.