Una cinquantena d’alumnes de sisè de Primària del CEIP Ses Cases Noves han recorregut en bicicleta els vuit quilòmetres que separen el seu centre escolar del Museu del Fang a través del carril-bici. L’activitat, promoguda pel programa d’Educació Viària de la Policia Local de Marratxí, pretén fomentar l’ús de la bicicleta, conèixer el carril bici de Marratxí i aprendre uns coneixements bàsics de circulació.

“Els expliquem la importància de revisar la bicicleta abans de posar-se en marxa, de dur les rodes inflades, el funcionament dels frens, a més d’explicar-les conceptes com les preferències de pas o com travessar carrers o la convivència amb els patinets”, conta Miquel Ramis, responsable del programa d’Educació Viària de la Policia Local de Marratxí.

Els alumnes, d’onze i dotze anys, han estat escortats en la seva ruta per un furgó policial, agents de policia en bicicleta, a més de diversos professors de suport de la seva escola. El grup ciclista ha sortit a les nou del matí del CEIP Ses Cases Noves i ha arribat devers quaranta-cinc minuts després al Museu del Fang, a on han estat durant dues hores participant en activitats promogudes per Amadip Esment en torn del fang per tal de conscienciar els escolars sobre la importància que té la cultura i l’artesania del fang a Marratxí.