Devers 3.000 persones han visitat ‘Crear’t’, la mostra d’art jove de Marratxí celebrada el passat dissabte al parc de la Mediterrània. Es tracta de l’esdeveniment més multitudinari organitzat per Espai Jove que pot convertir-se, gràcies a la gran assistència de públic, en un esdeveniment de referència per als més joves del municipi.

Crear’t és un projecte cultural i artístic que pretén promocionar els artistes de Marratxí mitjançant tallers musicals, literaris, pictòrics, de ball i de dansa. L’objectiu és donar a conèixer als més joves i la població en general les seves produccions i projectes artístics gràcies a tallers i activitats destinades a formar i contagiar el seu art a grups d’adolescents i joves del municipi a la vegada que es fomenta l’estima per la cultura artística pròpia.

“Ha estat molt satisfactòria la gran quantitat de gent que ha vengut al parc de la Mediterrània per conèixer els artistes i els artesans de Marratxí. Consideram que atreure 3.000 persones és tot un èxit i, a més, el més important és que ha servit perquè els artistes i els artesans de Marratxí es promocionin i es donen a conèixer”, ha destacat Irene García, regidora de Joventut de Marratxí.

La regidora de Joventut ha afegit que “la festa de l’art marratxiner va començar a les 18h amb la vistita de nombroses famílies que van disfrutat d’activitats com el circ, els concerts i van passejar per les paradetes dels artesans. Ja cap a les 21h el públic va ser més juvenil i l’afluència als concerts va ser màxima al final de la nit. Ha estat una iniciativa amb gran acollida i ja tenim idees per preparar-ne la següent edició”.

Crear’t va obrir des de les 18 hores fins a les 23 hores del passat dissabte al parc de la Mediterrània. L’entrada a la mostra era lliure i els visitants van trobar diferents àrees com Espai Urban, Espai Arts Escèniques, Espai Micro Obert, Espai Música Escenari Principal, Espai Arts Visuals, Espai Mercadet i Espai Gastronòmic.

A Espai Urban hi havia poesia improvisada a càrrec de ‘Sultán H’, demostració de grafitis a càrrec de ‘Trossort i Pablejas’, el DJ ‘mas Vibes’, a més de grups de dancehall, trap o popping.A l’Espai Arts Escèniques va actuar Little Show, amb malabars, equilibris i llançament ganivets, a més de la participació de Cuca de Llum, Andy Cirque, el Col·lectiu Corda Fluixa o Intacta, amb dansa contemporània.

A l’Espai Micro Obert varen comptar amb la intervenció d’Aina Caparrós. I a l’Espai Música Escenari Principal va actuar Nahla Music, Slow Savage, Cabot, Rumba Katxai, Toni Servera i Kalemba. Mentre que a l’Espai Arts Visuals gaudiren de Luka Goyarrola, Exposició Highline i Leo Mapping.

I a l’Espai Mercadet els grans protagonistes van ser els joves artesans. Al parc de la Mediterrània també es va habilitar un Espai Gastronòmic a disposició de tots els visitants.

L’Ajuntament ha volgut destacar la feina de Protecció Civil, Policia Local i Brigada per l’estricte compliment de les normes i protocols sanitaris, a més de la recollida i neteja de tot el Parc de la Mediterrània després d’acabat l’esdeveniment.