El Camí Cabana de Marratxí ha estrenat nou enllumenat públic aquest mes d’octubre després d’unes obres de renovació dels fanals i de la instal·lació LED que han tengut un cost de 79.680’92 euros.

Les obres, que s’han perllongat durant tres mesos, han consistit en la demolició del paviment al costat de cada columna que suporta les lluminàries, el desmuntatge de les columnes existents, la construcció d’una nova base de cimentació i la col·locació de les noves columnes. S’han instal·lat els nous suports de lluminàries amb tecnologia LED de 24W amb la finalitat de millorar les condicions lumíniques i energètiques substituint les lluminàries anteriors de 100W de VSAP

La renovació s’ha degut a l’estat deficient de l’anterior enllumenat que es trobava en un estat de deteriorament i corrosió en la part inferior de les columnes. A més, les noves lluminàries LED tenen major eficiència energètica que els antics llums  VSAP.

Es calcula que les noves lluminàries en ser més eficients suposaran un estalvi per al consistori de 3.110 euros anuals, a més de l’estalvi derivat de la renovació de la instal·lació, així com els associats al manteniment i reparacions.

Com a mesura d’estalvi energètic, les lluminàries tipus LED es programaran amb un mínim de 5 nivells d’il·luminació que seran els següents:

– 100% en l’encesa (ocàs)

– 80% des de les 22:00 fins a les 23:00 h

– 70% des de les 23:00 fins a les 00:00 h

– 50% des de les 00:00 fins a les 6:00 h

– 70% des de les 6:00 fins a l’apagat (orto)