La periodista Alejandra Cañellas ha rebut el Premi Periodisme Infermeria Visible a la categoria escrita atorgat pel Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears. L’entrega s’ha celebrat aquest divendres a l’Escola d’Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears amb Motiu del Dia Mundial de la Infermeria, que se celebra diumenge, 12 de maig.

Amb una dotació econòmica de 1.000 euros, el premi vol reconèixer la redactora de la revista municipal Terra de Fang pel seu reportatge, publicat el mes de juliol de 2023, sobre la feina de Miquela Escalas, infermera del Centre de Salut Muntanya, Andrés Ebuale, resident d’infermeria familiar i comunitària del mateix centre i Brígida Mora, infermera del Centre de Salut Martí Serra.

A l’article es parla del salt qualitatiu del servei i com ha canviat la feina de les infermeres en els darrers 30 anys, guanyant més independència al costat de la figura dels metges, adquirint una consulta pròpia i duent a terme múltiples activitats com pot ser l’atenció domiciliària.

A més, es visibilitzen temes com l’escolta activa per part d’aquests professionals, a qui els pacients els hi traslladen problemàtiques socials i familiars que pateixen com la soledat, el dol o la depressió. També es fa referència a la crisi del model de servei actual i el futur, que va cap a l’especialització i una atenció personalitzada al pacient.

Enhorabona, Alejandra!

El reportatge es pot llegir en línia a www.mtxi.es/el-que-mes-ens-preocupa-es-saber-com-estan-els-nostres-pacients/