El Consell de Mallorca ha aprovat la concessió de 5.200.000 euros als ajuntaments per instal·lar equipaments esportius a l’aire lliure. L’objectiu principal d’aquest nou ajut en espècie és millorar i promocionar l’activitat física als municipis de Mallorca. Per això, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells, han visitat avui Marratxí per presentar la convocatòria als batles, regidors, tècnics esportius i agents d’ocupació i desenvolupament local de tots els municipis de Mallorca, i avançar les principals novetats i els requisits que hauran de complir totes les entitats locals que sol·licitin aquesta nova subvenció. 

Les accions subvencionables inclouen diferents mòduls esportius classificats en set lots d’equipament, als quals podran optar els municipis: àrees biosaludables, zones de cal·listènia, parcs saludables infantils, mòduls de parcs de patinatge, carrils esportius de recorregut lliure, pistes poliesportives i rectes d’atletisme. Cada beneficiari pot sol·licitar els mòduls que consideri fins arribar a l’import assignat a la convocatòria. La quantia de la subvenció que és podrà sol·licitar anirà en funció del nombre d’habitants de cada municipi (vegeu la llista).

Els equipaments cobreixen tots els espectres d’edat, des de la infància, l’adolescència i la joventut, fins a les segones i terceres edats. Esports del Consell, un cop entregada la subvenció en espècie, donarà suport i assessorament tècnic, i promourà activitats esportives mitjançant monitors propis dins dels diferents programes esportius. 

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha destacat que el Consell de Mallorca segueix apostant per l’esport als municipis amb «l’objectiu d’impulsar la pràctica esportiva i dotar tots els municipis de més espais públics per fer esport a l’aire lliure i nous equipaments de qualitat per a totes les edats». La presidenta ha afegit que «el Consell ha fet una gran inversió els darrers anys, 27 milions d’euros en aquesta legislatura i l’anterior, per millorar instal·lacions esportives i crear-ne de noves, amb RenovEsport d’una banda, i ara, amb aquesta nova ajuda per fomentar una vida activa, fer salut i tenir un bon envelliment». «Ajudam encara més els ajuntaments perquè hi posam els recursos però també la feina, ja que assumim nosaltres tot el procés de licitació i instal·lació d’aquests nous equipaments a l’aire lliure».

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha mostrat la seva satisfacció perquè el Consell de Mallorca hagi triat Marratxí per fer aquesta reunió informativa. “Estem molt agraïts també d’aquesta política en favor de l’esport a l’aire lliure que fa el Consell de Mallorca. Als ajuntaments ens servirà molt per donar una oferta millor als nostres ciutadans perquè la gent, sobretot després de la pandèmia, necessita sortir i necessita espais d’esbarjo i per tenir una vida saludable”.

La presentació a Marratxí ha anat seguida d’una reunió informativa dirigida a batles i tècnics esportius de tots els ajuntaments de l’illa, en què el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha manifestat que «avui donam suport a la ciutadania, als pobles i a la xarxa mallorquina esportiva amb una subvenció que s’adapta a les característiques i particularitats de cada poble».

Una subvenció aprovada per la Comissió d’Esport Municipal del COESMA

El Consell Esportiu de Mallorca (COESMA), dins de la seva Comissió Municipal, en la qual participen representants dels ajuntaments de Mallorca, assessora sobre el desenvolupament de les activitats i dels programes esportius públics, fent aportacions per a les millores als pobles. Aquesta nova convocatòria de 5.200.000 euros es va presentar en la sessió del 13 de juliol i compta amb el suport dels representants al COESMA, una eina consultiva que permet detectar necessitats reals i revisar els programes esportius.

Concessió per municipis:

  • Fins a 3.000 hab. 54.450 €: Ariany, Banyalbufar, Búger, Campanet, Costitx, Deià, Escorca, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Llubí, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Puigpunyent, Sant Joan, Santa Eugènia i Valldemossa.
  • De 3.001 a 5.000 hab. 72.600 €: Consell, Montuïri, Petra, Selva, Sencelles, Sineu i Vilafranca de Bonany.
  • De 5.001 a 7.000 hab. 90.750 €: Alaró, Algaida, Esporles, Lloseta, Porreres i ses Salines.
  • De 7.001 a 10.000 hab. 108.900 €: Artà, Binissalem, Bunyola, Muro, Sant Llorenç des Cardassar i Santa Maria del Camí.
  • De 10.001 a 20.000 hab. 145.200 €: Andratx, Campos, Capdepera, Felanitx, Pollença, sa Pobla, Santa Margalida, Santanyí, Sóller i Son Servera.
  • De 20.001 a 30.000 hab. 163.350 €: Alcúdia.
  • De 30.001 a 40.000 hab. 181.500 €: Inca, Llucmajor i Marratxí. 
  • Més de 40.001 hab. 199.650 €: Calvià i Manacor.