La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat aquest matí la residència Son Caulelles, a Pòrtol (Marratxí), que des de principis d’octubre ja acull els primers residents. També hi han assistit la presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofía Alonso, el director general d’Atenció a la Dependència, Gori Molina, i la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz.

És el darrer equipament, i la primera residència pública del municipi, que s’ha obert a l’atenció de persones grans en situació de dependència a Mallorca. La construcció i l’equipament ha estat a càrrec de la Conselleria d’Afers Socials i Esports i ha tengut un cost total de 8,4 milions d’euros cofinançats amb 4,5 milions d’euros per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i 4 milions per l’IMAS. Els terrenys han estat cedits per l’Ajuntament de Marratxí i l’IMAS s’encarrega de la seva gestió.

Per la seva banda, la Conselleria d’Afers Socials i Esports destinarà per mitjà de conveni 1,8 milions d’euros anuals per a 70 places, d’un total de 100 places residencials que té l’equipament, destinades a persones grans en situació de dependència. Aquestes 70 places finançades pel Govern per mitjà de conveni s’integren i fan créixer la Xarxa Pública de l’Atenció a la Dependència, que ja supera les 750 places. De fet, el Pla de nous equipaments que impulsa la Conselleria pretén incrementar el nombre de places de centre de dia i residència per a persones en situació de dependència i pel qual actualment hi ha en previsió altres nou noves residències, amb un total de 715 noves places.

La totalitat de 100 places residencials estan distribuïdes en cinc mòduls de convivència de 20 places cada un. Respon al model de construcció de residència que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports perquè els residents gaudeixin d’un ambient més familiar, a manera de llar, amb la resta d’usuaris del seu grup i els professionals que els atenen.