Menjar a domiciliEl servei de Menjar a Domicili, integrat dins del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), ha duplicat el nombre d’usuaris en l’any que du en funcionament, en passar dels deu que tenia al principi als 21 que té a dia d’avui. El servei de Menjar a Domicili es presta per part de l’Ajuntament, a través d’un contracte signat amb Creu Roja, per al repartiment del dinar, del sopar o de tots dos àpats a casa dels usuaris que així ho demanen: per norma general es tracta de persones d’edat avançada que necessiten una dieta equilibrada i que, al mateix temps, no sempre tenen possibilitat de cuinar.

El cost del dinar és de 6,3 euros mentre que en el cas de rebre el dinar i sopar és de 9,8 euros per encàrrec. En el cas d’optar per només rebre el sopar, el cost és de 3,4 euros; aquesta opció sol correspondre amb persones que dinen ja en un centre de dia. En tot cas, des de Serveis Socials s’estudia la capacitat econòmica de l’usuari potencial (o, si és el cas, de la unitat familiar en què s’integra) per determinar fins a quin punt es pot rebaixar el cost dels àpats amb la possibilitat, fins i tot, de quedar a cost zero.

“Estam satisfets amb l’acceptació que està tenint a Marratxí el servei des del moment que es va posar en marxa, ara fa un any. És una iniciativa que va néixer perquè des de Serveis Socials consideràvem que hi havia una necessitat d’atendre aquesta qüestió i també perquè hi havia una certa demanda social. Les xifres ens estan donant la raó”, explica la coordinadora de Serveis Socials de l’Ajuntament, Marta Serra.

En tot cas, Serra reivindica la “implicació” dels serveis de salut, “ja que les persones majors solen prestar més atenció a les recomanacions i als missatges que els pugui dirigir en un moment donat el personal mèdic”, i afegeix que “des del punt de vista dels hàbits alimentaris, sobretot la població de més edat, ha de canviar el xip i apostar decididament per una dieta potser no tant gustosa però sí molt més equilibrada i saludable”.

Així, el servei de Menjar a Domicili brinda la possibilitat als usuaris de rebre el dinar o el sopar, o tots dos àpats, per cadascun dels dies de la setmana, inclosos els caps de setmana. En tot cas, el repartiment, a càrrec de personal de Creu Roja, es du a terme cada dos dies.

En aquest sentit, Serra explica que “tots els menús (tant els convencionals com els adaptats a persones diabètiques) responen a les directrius que en primer terme fixa el metge de capçalera de cada usuari i després preparen els nutricionistes de Creu Roja”.

Les persones interessades a rebre aquest servei de Menjar a Domicili s’han de personar a les dependències de Serveis Socials (carrer de Cabana, en el nucli de Sa Cabana) per complimentar la corresponent sol·licitud.

Source: marratxi.es