Els Reis d’Orient han desfilat per Marratxí en set cavalcades que han recorregut els diferents nuclis urbans del municipi. Les cavalcades d’enguany organitzades per les diferents associacions de veïnats s’han celebrat complint tot els protocols de seguretat del nivell 4, de situació de risc extrem per la Covid-19. Enguany Ses Majestats han dut mascareta i no han repartit regals ni tampoc han llençat caramels per evitar aglomeracions.

Les cavalcades, que han recorregut Marratxí entre les 17:00 i les 19:45 hores, s’han hagut de seguir exclusivament des de les balconades o des dels portals dels habitatges i sense superar els grups permesos per les restriccions actuals establertes. Per aquesta raó, les associacions de veïnats i les comissions de Reis han organitzat itineraris més llargs perquè els ciutadans poguessin veure-les des de les seves cases o balconades. Durant les cavalcades tots els integrants han respectat les la distància de seguretat i l’obligació de dur mascareta.

El camp de futbol de Nova Cabana ha acollit un espectacle de màgia i posteriorment la Cavalcada dels Reis d’Orient organitzada per l’Ajuntament. 250 persones han assistit a aquesta cavalcada que ha estat especialment dirigida a tots aquells que viuen en nuclis allunyats dels itineraris de les cavalcades organitzades per les associacions.

Durant la desfilada de les cavalcades, grups de voluntaris han vetllat perquè es respectessin les distàncies de seguretat i per evitar aglomeracions. Malgrat les circumstàncies excepcionals d’enguany, les cavalcades de Melcior, Gaspar i Baltasar han estat marcades per la il·lusió dels nins en la nit més esperada de l’any.

Apart de la cavalcada municipal al camp de futbol de Nova Cabana, Marratxí ha celebrat un total de sis cavalcades de reis. Aquests han estat els punts de partida:

Pòrtol. Organitza: Comissió Reis d’Orient de Pòrtol

Inici: CEIP Costa i Llobera, escola vella.

Es Figueral. Organitza: AAVV Boreal d’Es Figueral-Can Farineta

Inici: AAVV Es Figueral – Can Farineta

Pla de na Tesa. Organitza: AAVV Xaloc

Inici: C/ Cardenal Despuig

Cas Capità. Oganitza: AAVV Cas Capità

Inici: C/Aucanada

Es Pont d’Inca. Organitza: Club d’Esplai Utopia

Inici: Rotonda Son Bonet

Sa Cabaneta. Organitza: AAVV Sa Cabaneta

Inici: Centre Cultural S’Escorxador