La Fira Motor Retro, dedicada als vehicles a motor antics i clàssics, torna a Marratxí aquest cap de setmana després de dos anys d’ajornament per la pandèmia. La Fira, que se celebrarà a l’esplanada de la Verònica, està organitzada per l’associació Motos Històriques de Mallorca i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Marratxí. Motor Retro se celebrarà aquest dissabte, de 9 a 20 hores, i diumenge de 9 a 14 hores.

Enguany Motor Retro celebrarà la denovena edició d’aquesta fira dedicada als vehicles a motor antics i clàssics, exhibicions i el tradicional mercadet de compravenda d’accessoris i recanvis de segona mà. S’espera que aquesta edició compti amb un alt nombre de visitants i d’expositors, regionals i nacionals, després que les restriccions sanitàries hagin impedit la celebració de Motor Retro en les dues darreres edicions, ja que la fira és un referent nacional per a l’encontre dels amants dels vehicles clàssics.

Antoni Bestard, secretari de Motos Històriques de Mallorca, ha avançat que s’esperen devers 50 expositors, 15 d’ells de la península. “Hi ha moltes ganes, tant per part dels expositors com per part dels visitants. Enguany tindrem una exposició temàtica de cotxes anteriors a l’any 1940 i també per part del nostre club farem una exposició de motos anteriors als anys 40. I sabem que s’exposarà un Delorean, el reconegut cotxe de la pel·lícula Regreso al futuro”, detalla  Bestard.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat que amb aquesta fira el municipi comença a recuperar la normalitat després de la pandèmia. “És una fira molt especial per als amants del motor clàssic i una de les fires més esperades i consolidades que millora en cada edició, així que esteu tots convidats per participar del dinamisme del municipi de Marratxí, on aquest cap de setmana tindrem activitats per a tots els públics, tant amb el Frikifest com amb Motor Retro”.  

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis, ha afirmat que esperen una afluència gran de gent a Motor retro i ha destacat que el  Consistori col·labora amb Motor Retro perquè “és un goig veure que hi ha entitats de la societat civil que mostren el seu dinamisme i que organitzen fires d’aquest tipus, que són complexes i duen molta de feina i l’Ajuntament està aquí per ajudar i perquè es duguin a terme.”