L’Ajuntament de Marratxí ha presentat avui la IX Cursa benèfica del Siurell que se celebrarà el pròxim 5 de novembre. La recaptació de la prova anirà destinada íntegrament a l’associació Aspanob (Associació de pares de nins amb càncer de les Balears). Aquesta cursa està autoritzada per la Federació d’Atletisme de les Illes Balears (FAIB).

El recorregut transcorrerà per un circuit urbà, interurbà i camins veïnals de Marratxí. Les distàncies de la cursa seran un recorregut de 12 km i un altre de 5 km, a més d’un petit circuit infantil als voltants de l’arc de meta. Es lliuraran trofeus als 3 primers classificats de cada categoria (adults i infantils).  La sortida i l’arribada estaran situades al carrer de la Casa del Poble, devora l’Església de Sant Marçal.

La distància de la caminada solidària i del Nordic Walking serà de 5 km (sense control de temps i sense necessitat de llogar xip). El circuit, que estarà senyalitzat i no estarà completament tancat al trànsit, serà controlat per la Policia Local i la brigada de Protecció Civil de Marratxí.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt content” de presentar la IX Cursa del Siurell després que no es pogués celebrar els dos darrers anys per la pandèmia i per climatologia adversa. “Recuperam un esdeveniment esportiu important del nostre municipi que demostra l’aposta de l’Ajuntament per la promoció esportiva. Esperem que enguany sigui una edició multitudinària i per això convid a tothom a participar en aquesta cursa a benefici d’Aspanob, que ja s’ha convertit en una cursa tradicional de l’illa de Mallorca”.

El regidor d’Esports, Daniel Mas, s’ha mostrat “molt content d’organitzar aquesta IX Cursa del Siurell que feim en col·laboració amb Aspanob, a qui destinarem la recaptació íntegra. És un cursa que s’ha anat consolidant en el nostre municipi fins a arribar als 415 participants en la darrera edició, i convidam a tothom a participar i col·laborar amb aquesta acció solidària i esportiva al mateix temps”.

Categories curses de 5 i 12 km:

– 16 a  25 anys: Junior

– 26 a 37 anys: Senior 1

– 38 a 49 anys: Senior 2

– A partir de 50 anys: Veterans

Categories infantils:

– Fins a 6 anys: 150 metres

– 7 a 9 anys: 300 m

– 10 a 12 anys: 600 m

– 13 a 15 anys: 900 m

Horaris de sortida:

– A les 10.30 hores. Curses infantils

– A les 11.15 hores. Cursa de 12 km

– A les 11.30 hores. Cursa de 5 km

Les inscripcions s’efectuen al web www.elitechip.net (7 €: assegurança + dorsal).

Les inscripcions a les curses infantils són gratuïtes.