L’equip de govern ha presentat aquest divendres les festes de Sant Marçal 2021 que se celebraran entre el 24 i el 30 de juny. La programació de les festes patronals, que es pot consultar al web festes.marratxi.es, s’ha dissenyat en compliment de tots els protocols sanitaris i d’aforaments marcats per la pandèmia de Covid-19.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha mostrat la seva satisfacció per presentar les festes de Sant Marçal amb un programa més ampli que el de l’any passat. “Al 2020 van ser unes festes molt restricitives i enguany, donat que la situació sanitària ha millorat, hem augmentat les activitats i esperem que tots puguem disfrutar de les festes de Sant Marçal amb alegria, en família i complint les normes sanitàries”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha incidit en què han programat un Sant Marçal 2021 “descentralitzat, arreu del municipi, sobretot en el camps de futbol que permeten un control i un aforament ampli, de devers 400 persones, i es basaran en una varietat de concerts, teatre, exposicions, tallers i espectacles”.

El sus a les festes de Sant Marçal serà el dijous 24 de juny a les 20 hores amb la inauguració de l’exposició Primavera a Son Bonet a l’Espai Jove del Pla de na Tesa, que inclou una selecció de les fotografies participants al concurs organitzat per la Plataforma Pulmó Verd. Divendres 25 de juny se celebraran un varietat d’activitats lúdiques i esportives al Camp Municipal de Futbol de Son Caulelles, a Pòrtol.

També divendres 25 de juny a les 18 hores s’inaugurarà l’exposició del Certamen de Pintura de Sant Marçal.

Concerts

La música serà la gran protagonista de les festes de Sant Marçal. Divendres 25 de juny està programat el Concert Jove amb OR (O.Erra) al Camp Municipal de Futbol. Son Macià – Sa Nova Cabana, amb un aforament per a 400 persones.

El 26 de juny se celebrarà el concert d’Amulet i Salvatge Cor al Jardí del Museu del Fang. El 27 de juny actuarà Anegats al Camp Municipal de Futbol de Can Gaspar, a Es Pla de na Tesa, en un concert per a 400 persones. També el dia 27 se celebrarà el concert de l’orquestra de Cambra de Mallorca

I el 29 de juny hi haurà la revetla amb el grup tribut de Los Secretos al Camp de Futbol de Son Caulelles, a Pòrtol, per a 400 persones.

Dissabte 26 se celebrarà Espectacle de Revista, amb la presentació de Pep Noguera, xous de màgia, imitació i ball i l’actuació estelar de Xavi Canyelles, al Camp Municipal de Futbol. Son Macià per a 400 persones.

També el dissabte 26 de juny a les 19 hores s’inaugurarà al Museu del Fang l’exposició del Premi Benet Mas 2021, a càrrec del guanyador, Joan Oliver, i el seu projecte ‘Artesania. Contemporani. Futur’, que enguany no s’ha pogut exposar durant la Fira del Fang pel seu ajornament.

Com cada any, el 29 de juny hi haurà la Missa i celebració del XLII Homenatge a la Vellesa, amb repartiment d’obsequis als majors de vuitanta anys a la sortida de l’Església de Sant Marçal.

I dimecres dia 30, hi haurà missa solemne en honor a Sant Marçal, patró de Marratxí, amb l’acompanyament dels Xeremiers de Marratxí. Tancaran les festes la Nit de Teatre amb l’obra BojaMent, a càrrec de Pink Teatre al Camp de Futbol de Son Caulelles, a Pòrtol, amb un aforament per a 400 persones.

LGTBI

Les festes de Sant Marçal també inclouran els actes impulsats per l’àrea d’Igualtat en relació a les reivindicacions LGTBI, ja que les festes de Sant Marçal coincideixen amb el 28 de juny, dia internacional de l’Orgull LGBT. “Divendres 25 celebrarem al parc de la Mediterrània una peça teatral organitzada per La Lioparda Teatre, amb esquetxos teatrals que aborden la complexitat entorn a la diversitat sexual i de gènere”, ha explicat Aina Amengual, regidora d’Igualtat.

Dissabte 26 hi haurà un Escape Room al Parc de la Mediterrània on els participants hauran de resoldre els enigmes presentats en les diferents caixes misterioses de temàtica LGTBIQ+. I durant la setmana del 28 de juny es realitzarà un mural a la plaça de Can Flor per reivindicar els drets LGTBI.

Tots els actes programats poden consultar-se al web 28J.marratxi.es