La presidenta del Govern, Francina Armengol, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han visitat l’ampliació del CEIP Ses Cases Noves de Marratxí. Les obres suposen una inversió total d’1.369.580,85 euros, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Un projecte d’ampliació que donarà resposta a les necessitats d’infraestructures del centre i el convertirà oficialment en un centre de dues línies (6+12) a més d’eliminar les cinc aules modulars actuals.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha aprofitat la visita per agraïr “de forma molt sincera” a tota la comunicat educativa l’esforç que estan fent per la pandèmia i per demostrar que l’escola és un entorn segur. Armengol ha explicat que aquestes obres d’ampliació suposen “duplicar tant les aules d’infantil com de primària i fer possible la millora de les instal·lacions per als nins i el professorat”.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que “en un parell de mesos Marratxí contarà amb un altra nova infraestructura educativa, que és allò que demanam a la Conselleria, que sempre ens ha respost positivament i ha mirat pel model educatiu de Marratxí”.

Per la seva banda, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha destacat que es tracta d’una obra “excel·lent i absolutament necessària” des del punt de vista dels espais i de l’energia que, a més, suposa eliminar cins aules modulars.

A la visita han estat acompanyats per la regidora d’Igualtat, Serveis Socilas i Educació de Marratxí, Aina Amengual, el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; així com per la directora del CEIP, representants de l’equip directiu i de la comunitat educativa del centre.

El projecte d’ampliació suposa la construcció d’un nou edifici de planta baixa i planta primera incrementant en 1.077 m2 la superfície construïda del centre. Aquesta intervenció suposa una inversió de més de 1’3 milions d’euros i forma part dels projectes del Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020 de les Illes Balears, que seran cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

La nova construcció suposarà la creació de 12 aules noves, una porxada, magatzems i banys adaptats. L’ampliació es realitza allargant l’edifici d’aules, fent servir la mateixa amplada del passadís central, situant aules a una i altra banda d’aquest passadís. Entre l’edifici existent i l’ampliació, tant a la planta baixa com a la primera es disposa d’un distribuïdor, de manera que a la planta baixa tendrà la funció d’accés secundari per a professors, per la part del darrera i accés als patis per a l’alumnat per la part de davant. Al final de l’edifici es disposarà d’una escala nova que comunicarà amb l’exterior.

A la planta baixa s’ha disposat una porxada per a les aules d’infantil i la unió de les dues porxades actuals a més de l’esbucament d’un magatzem. L’espai lliure actual, que no es construirà amb l’ampliació, s’acondicionarà com a pati per a les aules d’infantil, traslladant els jocs actuals a la nova ubicació.

A la planta primera, a més, s’incorporaran dos banys adaptats, un per a cada sexe.