Revista Marratxí, Terra de Fang

L’edició de juliol és la que fa 12 i ha reunit entrevistes a personatges rellevants del municipi: el músic Bernat Quetglas, el jutge de Pau Joan Bestard, l’artista Teresa Matas, la futbolista Cata Coll o l’expert en cultural popular Francesc Vallcaneras

La publicació és gratuïta, mensual, bilingüe, social i plural amb la finalitat de donar veu a la ciutadania del municipi

 S’ha posat èmfasi a l’apartat històric amb la secció de Memòria i protagonisme al fang i als artesans locals a Terra de Fang

(MARRATXÍ 12 de juliol de 2019) La revista municipal ‘Marratxí. Terra de fang’ arriba, amb el número de juliol, a l’edició número 12, de manera que compleix un any de vida. La publicació, de 24 pàgines, té diverses seccions fixes: Notícies, Entrevista, Memòria, Terra de fang, Coneix l’Ajuntament i Ciutadania Activa. Es publica mensualment, té caràcter gratuït i bilingüe i un marcat to social i plural, amb l’objectiu de donar veu a la ciutadania.

Es pot llegir a través de la web www.marratxi.es, i també se’n reparteixen 15.000 exemplars a les bústies dels veïnats del municipi.

Igual que en el primer número, aquesta edició inclou un ampli reportatge fotogràfic sobre la celebració de les Festes de Sant Marçal. El primer exemplar de la publicació va incloure una entrevista al pregoner de les festes de 2018, el jove músic Bernat Quetglas. La pregonera d’enguany, l’actriu Agnès Llobet, també va ser entrevistada a l’edició del mes de gener. Al llarg de l’any de la revista, també hi ha estat entrevistats personatges rellevants del municipi des dels seus respectius terrenys: el jutge de Pau, Joan Bestard, l’artista Teresa Matas, la professora de música de Pla de na Tesa, Maria Crespí, la futbolista Cata Coll o l’expert en cultura popular, Francesc Vallcaneras.

Dins l’apartat de Memòria, entre altres, s’hi han inclòs reportatges sobre Sa Refinadora, el Museu del Fang, el cementeri, Bodegas Suau, els 25 anys del Club Vòlei Pòrtol o les eleccions municipals a Marratxí durant el franquisme.

Igualment, la publicació dona protagonisme en cada número a la ceràmica, element indissociable de Marratxí. Ho fa a la secció coneguda com Terra de fang, i s’hi han publicat articles sobre, entre altres, la Fira del Fang, les gerres brodades, les gerres de taronger, els cossiols o els instruments musicals fets amb fang.

Amb la idea de donar a conèixer a la ciutadania els distints departaments que conformen el consistori, la secció Coneix l’Ajuntament també ha fet la radiografia de diversos equips de feina.

I en la versió més social, Ciutadania activa ha posat el focus en figures com ara l’equip de dinamització municipal, els pressuposts participatius o les campanyes d’educació viària.

També a cada número de la revista es fa un balanç de les principals notícies del darrer mes, les quals ja han estat publicades prèviament a la web municipal.

La entrada La revista municipal ‘Marratxí, Terra de fang’ compleix un any aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es