L’Ajuntament de Marratxí ha acollit aquest dijous la reunió semestral del Consell de Coordinació Policial Metropolità, integrat pels municipis de Calvià, Llucmajor, Marratxí, Palma i Andratx, tot i que aquest municipi no ha estat representat a la trobada.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha donat la benvinguda als assistents a la reunió i ha delegat en el regidor d’Interior, Pedro López la presidència de la reunió, a la qual han assistit el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), Vicenç Martorell; la directora de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), Carmen Iglesias; el batle de Llucmajor, Éric Jareño; i la primera tinent de batle de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover.

A la cimera s’ha abordat la figura de l’agent Covid quant a la necessitat que tengui un carnet d’identificació i un uniforme. També s’ha parlat de la recomanació formativa a les prefectures sobre les funcions d’aquesta figura, a més de la subvenció extraordinària que preveu el Fons de Seguretat Pública. Cap dels municipis assistents ha mostrat, de moment, interès a incorporar aquesta figura als seus cossos policials.

El Consell de Coordinació Policial Metropolità ha ratificat el nomenament de Fernando Carrillo, oficial de la Policia Local de Palma com a coordinador territorial del programa Policia Tutor de les Illes Balears per al curs 2021-2022. Carrillo ja ver escollit per majoria simple pels mateixos policies tutors del Consell de Coordinació Metropolità el passat mes de setembre.

Per part policial han assistit la comissària de la Policia Local de Palma, Antònia Barceló, el cap de Policia Local de Calvià, Francisco Darder, el cap de Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell i el cap de Policia Local de Marratxí, Alberto Rodríguez Tarongí.