L’Ajuntament de Marratxí ha aprovat al ple municipal del 28 de juny una moció amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament LGTBI+ en la qual “mostra el seu compromís amb el respecte i la defensa de la llibertat i la igualtat de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual”.

Tots els grups municipals (PSIB Més per Marratxí, Idma-El Pi, PP, Ciutadans, Unides Podem, Grup Mixt) han votat a favor d’aquesta moció, a excepció de VOX que ha votat en contra.

A la moció es recorda que enguany la commemoració del 28 de juny es troba emmarcada en l’increment d’agressions LGTBI fòbiques i la normalització dels discursos d’odi, socials i, de vegades, institucionals que representen una amenaça per als drets fonamentals. Per això, la moció fa èmfasi en “seguir treballant des de tots els espais possibles per acabar amb la impunitat i arraconar les actituds reaccionàries i els discursos d’odi, venguin d’on venguin”. Aquesta diada, diu la moció, ha de servir per a visibilitzar la lluita del col·lectiu i reivindicar els drets de persones, lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i qualsevol manifestació de diversitat sexual i de gènere.

A la moció es recull un estudi recent de Ben Amics fet a Palma posa de manifest que el 70% de les persones del col·lectiu LGTBI han patit algun tipus de discriminació pel fet de pertànyer a aquest col·lectiu, “la qual cosa demostra que encara no ho tenim tot aconseguit. Per això, totes les institucions mantenim el compromís de treballar i crear els instruments necessaris perquè la nostra illa i els nostres pobles siguin lliures de LGTBI-fòbia”.