L’Ajuntament de Marratxí i les associacions de Gent Gran del municipi celebren avui horabaixa a Sant Marçal la finalització dels cursos municipals desenvolupats durant tot l’any. La regidoria de Gent Gran i els socis dels diferents clubs celebren aquest divendres a les sis de l’horabaixa una trobada on hi haurà demostracions i participació de la banda de música per posar punt final al calendari de cursos fins al pròxim mes d’octubre.

Devers 600 usuaris han participat des del mes d’octubre fins al mes de juny en els cursos promoguts per l’Ajuntament de Marratxí. Els cursos disponibles són gimnàstica, txikung, informàtica, i aula cultural, on repassen llengua, matemàtiques, geografia i música. També disposen de natació, una activitat que a diferència de la resta no és gratuïta, però està subvencionada.

El Consistori explica que aquests cursos, destinats a persones de més de 60 anys, els serveixen per estimular la ment i millorar la memòria, a més que els són molt útils per mantenir-se en forma, gràcies a activitats com el txikung i la gimnàstica. Les classes d’informàtica serveixen per apropar la tecnologia a les persones majors, que aprofiten les classes per millorar les seves habilitats amb el correu electrònic, navegació per internet, fotografia o maneig de xarxes socials.

La regidora de Gent Gran, Cristina Alonso, ha valorat la dedicació i el compromís de les persones majors amb els cursos i ha subratllat els múltiples beneficis que suposen per a la seva salut i benestar. “És una satisfacció la bona acollida que han tingut els cursos per l’actitud de les persones majors, que tenien moltes ganes de reprendre’ls després de les restriccions per la Covid, i perquè aquests cursos els ajuden a restablir les seves rutines i millorar les seves habilitats, a la vegada que els permeten mantenir-se actius, potenciar la sociabilitat i evitar la soledat”.