L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Sanitat, ha organitzat dos actes amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que se celebra cada any el 19 d’octubre. A més, entre el 14 d’octubre i el dia 23 l’Ajuntament penjarà una pancarta a la façana i el consistori s’il·luminarà de rosa amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia i en solidaritat amb els pacients i familiars de càncer de mama.

La regidora de Salut, Jero Sans ha explicat que els actes programats pretenen “conscienciar a tots els marratxiners sobre el càncer de mama, que és el tumor més freqüent en dones, però que també afecta els homes. I per això amb aquests actes volem incidir en la importància de la prevenció i en subratllar tota la informació sanitària que tenim al nostre abast tant a nivell d’administracions com mitjançant l’Associació Espanyola Contra el Càncer des de la seva delegació a Marratxí”.

El primer acte programat es durà a terme el dissabte 15 d’octubre, a les 11 hores, a la plaça Bartomeu Riera de Sa Cabana on hi haurà una pintada infantil de siurells i una batucada. Un acte que conclourà amb una xocolatada.

El segon acte previst tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre a les 18:30 hores a l’Església del Pla de na Tesa, on se celebrarà un concert a càrrec dels participants en el taller de Gospel. També està prevista l’actuació dels xeremiers i una xocolata. Durant l’acte es farà entrega d’un xiurell commemoratiu amb un mocador rosa a diferents autoritats, sanitaris i personal del consistori.

Tant a l’acte de Sa Cabana com al d’Es Pla de na Tesa estan previstes taules informatives per part de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), on es donarà informació i es podran fer donatius i comprar articles de marxandatge.