L’Ajuntament de Marratxí ha presentat avui els actes previstos per al 25N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, per tal de sensibilitzar, prevenir i detectar la violència masclista. Es tracta d’uns actes de caràcter transversal, impulsats per l’àrea d’Igualtat, amb la participació de les regidories de Joventut, Cultura i Participació Ciutadana que se celebren entre el 9 de novembre i el dia 26, i que es poden consultar al web 25N.marratxi.es.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que l’agenda municipal del 25N mostra el ferm compromís de l’equip de govern amb la igualtat i l’eliminació de la violència contra les dones. “És molt important conscienciar la població que aquesta violència existeix i s’ha d’eliminar. Per això durem una declaració institucional al pròxim ple, tot i que hi ha grups que no donen suport a aquesta iniciativa, però esper i desig que torni a haver-hi consens en torn la violència de gènere per conscienciar la ciutadania i poder erradicar aquesta xacra”.

Per la seva banda, Aina Amengual, regidora d’Igualtat, ha destacat la manifestació contra les violències masclistes en què  “participaran gran part dels centres educatius del municipi sota el lema ‘Marratxí dona l’esquena a les violències masclistes’ i que discorrerà pels carrers de Sa Cabana i Ses Cases Noves”.

Entre els actes prevists, s’ha convocat el II Concurs de Microrelats contra la Violència Masclista. Els microrelats han de ser creacions relacionades amb la lluita contra la violència masclista, amb una extensió màxima de 200 paraules. El premi per als tres relats guanyadors: un val de compra per valor de 50 euros en llibres. Les obres es poden presentar des del 9 de novembre fins al dia 20.

La sala d’exposicions de Pòrtol va acollir aquest dimecres 16 de novembre l’obra ‘Microteatre sobre grassofòbia i violència estètica’, una peça sobre un problema molt present a la societat, a la qual va seguir un col·loqui per reflexionar sobre els patrons i la diversitat corporal.

Aquest divendres 18 de novembre se celebrarà el taller ‘Crea el teu lema’, dirigit a joves i adolescents que crearan les pancartes per a la manifestació del 25N. El 23 de novembre tindrà lloc el taller ‘Adolescensex, que vol convidar a la reflexió sobre la manca d’educació sexual que duu als joves a consumir pornografia d’alt contingut sexual. L’objectiu és revisar i revelar referents, creences, mites i estereotips que ens dirigeixen cap a pràctiques i models rígids i pocs realistes de relació afectivosexual.

També es celebraran diverses activitats i tallers de zumba, d’autodefensa feminista i representacions audiovisuals. I el 26 de novembre se celebrarà la Diada Jove, amb la presentació i col·loqui de ‘Venus sense cànon’, un grup de dones joves que asseguren van canviar arran del taller de Laura Marte ‘Empoderament, feminisme i creativitat’. Les participants proposen desconstruir models tradicionals de masculinitat i feminitat per tal d’educar a la societat, especialment als joves, a identificar els diferents tipus de violència i crear xarxes de sororitat on cercar suport.

Durant la Diada també serà protagonista la música. El cantant Javi Vegas, que ha guanyat el premi contra la violència de gènere amb la cançó ‘Tantas veces’, un rap on ha volgut transmetre esperança i la necessitat de condemnar actituds masclistes fins que desapareguin. També actuarà Carla Quesada, la cantant marratxinera va actuar en ‘La Voz Kids’ com a integrant del grup de Vanesa Martín.