L’Ajuntament de Marratxí ha activat un operatiu especial des del 29 d’octubre (festivitat local a Marratxí) fins a l’1 de novembre amb motiu de les visites al cementiri municipal per la festivitat de Tots Sants. El cementiri romandrà obert des de les 8 del matí fins a les 20 hores del vespre.

Durant aquests dies hi haurà quatre entrades operatives: les dues principals, la de la capella i la que es troba al costat dels columbaris. Una brigada municipal estarà present al cementiri per dur a terme tasques de neteja i ajudar a les persones grans. A més, com cada any, hi haurà carrets a disposició dels visitants perquè els facin servir per traslladar les flors.

Hi haurà gel hidroalcohòlic en les entrades del cementiri i es vetllarà pel compliment de l’aforament i de la distància social a causa de la pandèmia. A diferència de l’any passat, enguany sí que s’ha autoritzat la celebració de la tradicional missa de l’1 de novembre i s’ha instal·lat una carpa amb dues-centes cadires per als assistents. Aquesta missa es va suspendre el 2020 per evitar aglomeracions donada l’alta incidència del coronavirus.

La regidoria de Vies i Obres, Infraestructures i Serveis Funeraris confia que enguany no es produiran aglomeracions perquè el cementiri marratxiner té un aforament de 450 persones i una superfície de 19.000 metres quadrats. A més, es preveu que les visiten siguin escalonades donat que aquest divendres 29 d’octubre és festiu a Marratxí i hi ha un cap de setmana abans del dia de Tots Sants. En tot cas, el consistori recorda els ciutadans que, si volen evitar aglomeracions, poden visitar els seus difunts dies abans o posteriors a la festivitat de Tots Sants.