L’Ajuntament de Marratxí ha presentat els actes previstos per al 25N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona. Uns actes de caràcter transversal, impulsats per Serveis Socials, amb la implicació de les regidories de Joventut i Cultura. Tots els actes se celebraran respectant els protocols Covid-19, i serà necessari reservar plaça a la web http://25nmarratxi.es.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha expressat “el compromís ferm del consistori amb la igualtat de gènere i amb l’erradicació de la violència de gènere i ha subratllat que la Covid-19 no és suficient per deixar de fer les activitats del 25N, que se celebraran complint amb els protocols de seguretats sanitaris”. Cabot també s’ha mostrat confiat en què, a diferència de l’any passat, hi haurà unanimitat i tots els grups municipals es sumaran a la declaració institucional que es durà al pròxim plenari en favor de la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista.

La regidoria d’Igualtat i Serveis Socials, Aina Amengual, ha afirmat que “les dades són esgarrifoses i que cal eradicar amb urgència aquesta xacra, especialment a les Balears que tenen la taxa de denúncies més alta de tot Espanya”. Amengual ha explicat que el pròxim 13 de novembre es reunirà la taula de coordinació contra les violències masclistes, on participen Serveis Socials, Policia local, Guardia Civil, Educació i Sanitat; i el dia 16 de novembre organitzaran un taller titulat “Menstruació en positiu” per aprendre a viure la menstruació en positiu i d’una forma sostenible i saludable.

La regidora de Joventut, Irene García, ha anunciat que “el pròxim 25 de novembre celebraran una manifestació online amb fotografies i cartells en contra de la violència masclista que es penjaran a Instagram i Facebook”. També el dia 27 de novembre l’Espai Jove d’es Pont d’Inca acollirà diverses activitats relacionades amb la violència masclista: es pintarà un grafiti, hi haurà una exposició de fotografies i un dancehall.

El Centre d’Informació Juvenil projectarà el documental “El nunca me pegó” que anirà precedit d’una entrevista a la seva directora, Irantzu Varela, mentre que a la biblioteca d’es Pont d’Inca hi haurà dia 27 una taula rodona titulada “Violències invisibilitzades, sexe en les xarxes” en què participarà el policia tutor de Marratxí, la directora de l’IES Marratxí, el portaveu d’Homes per la igualtat, una psicòloga i dos joves marratxiners.

La regidoria de Cultura ha organitzat diverses activitats centrades en les biblioteques del municipi que són “uns dels serveis més propers als ciutadans”, ha avançat Josep Ramis, regidor de Cultura, que ha explicat que dia 23 de novembre hi haurà una conferència a la Biblioteca de Pòrtol titulada “Reines màrtirs”, a càrrec de la Defensora de la Ciutadania de Marratxí, Eusèbia Rayó, que explicarà com les dones en posicions de poder han estat menyspreades pels homes al llarg de la història. La regidoria de Cultura també ha organitzat per dia 26 un concurs de microrelats contra les violències masclistes.