L’Ajuntament de Marratxí ha formalitzat la compra del convent de Ca ses Monges de Pòrtol per un total de 654.000 euros, abonats en un sol pagament. El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i l’administradora general de les Germanes Franciscanes, Magdalena Moragues, han tancat l’operació en compliment del preacord firmat al 2018. L’acord contempla que les tres germanes franciscanes que hi viuen a Ca ses Monges conservin el dret d’usdefruit i continuïn la seva estada al convent.

El convent de Ca ses Monges, que data de principis del 1900 i està situat al carrer Major de Pòrtol, consta de tres plantes, un jardí i una capella. El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt satisfet de materialitzar la compra de Ca ses Monges perquè és un edifici catalogat que té un valor patrimonial i històric. A partir d’ara Ca ses Monges es podrà dedicar a activitats socioculturals, a més del seu actual ús com a centre de dia, que ja es desenvolupava en aquest espai en règim de lloguer”.

El tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, s’ha mostrat “molt satisfet” de l’adquisició del convent que es troba al centre neuràlgic de Pòrtol i servirà per reforçar els espais municipals que fins ara eren tots de lloguer. Canyelles també ha expressat el seu “agraïment i el del municipi a les Germanes Franciscanes per la seva tasca com a infermeres i professores desenvolupada durant dècades en benefici dels marratxiners”.