L’Ajuntament de Marratxí ha contractat a dues agents de corresponsabilitat i conciliació gràcies a una subvenció del Govern amb l’objectiu de que redactin el pla municipal de conciliació i corresponsabilitat per donar resposta al desequilibri que pateixen les famílies en la seva vida personal, familiar i laboral.

Les dues agents de corresponsabilitat i conciliació hauran d’elaborar un diagnòstic sobre conciliació i corresponsabilitat de la vida laboral i familiar de Marratxí. Per aconseguir-jo realitzaran 800 enquestes a famílies del municipi.

Les agents hauran d’identificar els recursos municipals per a la conciliació existents, revisar i millorar les condicions econòmiques d’accés a l’oferta dels recursos de conciliació, conscienciar i sensibilitzar a favor d’un comportament social corresponsable en l’àmbit municipal; impulsar la creació de departaments de gestió de recursos per a la conciliació i elaborar el Pla de corresponsabilitat i conciliació del municipi, amb el contingut previst al pla autonòmic.

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat concedeix aquestes subvencions perquè els ajuntaments de les Illes Balears puguin contractar els Agents de Corresponsabilitat i Conciliació, principal mesura de l’eix local del Pla. Aquesta convocatòria es finança amb els fons provinents del Pla Corresponsables del Govern d’Espanya.

Conciliar la vida personal, familiar, social i laboral és un dret de la ciutadania i una condició per garantir la igualtat entre dones i homes. Amb la finalitat de conèixer la realitat sociolaboral, s’ha creat la figura dels Agents de Corresponsabilitat i Conciliació, encarregats d’elaborar aquest diagnòstic i el desenvolupament dels plans segons les circumstàncies i peculiaritats del municipi.

Entre els beneficis d’implantar polítiques de conciliació es troba la reducció de la possibilitat de sofrir problemes com a estrès, ansietat o depressió; augmentar  la motivació dels empleats i empleades; permetre un major desenvolupament personal i professional; afavorir la creació de condicions favorables per a la captació de talent; minimitzar l’absentisme laboral o els abandons del lloc de treball; millorar el benestar peronal i la satisfació personal dels treballadors, entre altres.