L’Ajuntament, respectant el dret a vaga dels treballadors i treballadores, ha decretat els serveis mínims per tal que tinguin la mínima incidència en el servei cap a la ciutadania. Dimecres l’Ajuntament va convocar a les empreses i comitè de vaga per fixar els serveis mínims però els representants dels sindicats no es varen presentar.

Els serveis mínims afectaran als següents serveis:

Servei de recollida de fems:

De les quatre rutes diàries de recollida que es fan al municipi s’eliminarà una ruta només en dies alterns.

-Servei de neteja:

Les agranadores sortiran amb la freqüència habitual, però es reduiran de manera alterna els bufadors

-El servei d’agranadors manuals disminuiran les sortides

-El servei de recollida de voluminosos es realitzarà en dies alterns

El consistori espera que es respectin aquests serveis mínims per reduir les molèsties als veïnats i veïnades del municipi.

Cal recordar que fins ara els treballadors i treballadores dels serveis de recollida de fems i de neteja estaven adscrits a convenis sectorials específics per cada municipi. En el cas de Marratxí, l’Ajuntament ja va arribar a un acord a principis d’any amb els treballadors i treballadores d’aquests serveis per signar un acord que contemplés el salari que ara demanden en les seves reivindicacions. En el cas de recollida de fems ja el cobren i a partir del mes que ve ho faran els del servei de neteja.

Les jornades de vaga convocades por CCOO a les Balears pretenen forçar un acord a escala autonòmica. Segons els propis sindicats, el seguiment de la vaga a Marratxí es fa per solidaritat amb els treballadors i treballadores de municipis que encara no han arribat a un acord.