contenidor

En dates pròximes, Marratxí disposarà de contenidors intel·ligents a dues àrees d’aportació del municipi dins d’un pla pilot, pioner a les Illes Balears, en què està fent feina l’empresa marratxinera Wireless DNA, ubicada al Parc Bit. El projecte pilot, coordinat des de l’àrea de Medi Ambient, persegueix dos grans objectius: evitar les infraccions i les males pràctiques a l’hora de dipositar els residus per part dels veïnats i també millorar la recollida selectiva.

Les dues àrees d’aportació de residus on s’instal·laran els contenidors intel·ligents seran al carrer Lliri, de Nova Cabana, i al carrer Major, de Pòrtol.  Cadascuna d’aquestes àrees tendrà quatre contenidors (un per a cada tipus de residu) dotats amb un sensor, que permetrà determinar a temps real paràmetres com ara el pes, el moviment, la temperatura i el volum intern i extern de residus, que generaran diferents informes. El creuament d’aquestes dades permetrà conèixer, per exemple, l’espai de temps que transcorre entre que es fa el buidatge i s’omple de fems; si hi ha risc d’incendi i també si hi ha residus als voltants. Amb aquests resultats, es podrà recalcular les rutes i diferents inputs per fer més efectiva la gestió dels residus.

Tots aquests informes permetran, d’una banda, evitar les infraccions i les males pràctiques dels veïnats a l’hora de dipositar el fems i, de l’altra, millorar i fer més efectiva la recollida de les distintes castes de residus.

En el mal ús dels contenidors de residus que es pretén evitar o reduir hi ha el fet de dipositar el fems en un contenidor que no li correspon; deixar-lo al terra; deixar-hi mobles o electrodomèstics…

Sobre Wireless DNA
Wireless DNA és una companyia que ofereix productes i serveis basats en solucions de R+D+i. Creada el 2014 i amb oficines centrals al Parc Bit i Mèxic, du des 2016 fent feina a escala global, amb especial incidència a Amèrica del Nord i Sud-amèrica. Des de la seva creació, l’empresa està especialitzada en el monitoratge, auditoria i optimització de xarxes, i ofereix solucions innovadores orientades a maximitzar el benefici dels clients.

Wireless DNA va adquirir el 2017 l’empresa Meteoclim, dedicada a la predicció meteorològica, amb efectes sobre les telecomunicacions. En aquest sentit, per exemple, la Vuelta Ciclista a Espanya n’ha contractat els serveis. Wireless DNA, que té entre mans un ambiciós projecte d’Smart City, va rebre el 2014 el premi CAEB Emprenedors i el 2017 i el premi de CEPYME a la innovació tecnològica.

La entrada L’Ajuntament farà un projecte pilot amb contenidors intel·ligents per reduir les infraccions i augmentar la recollida selectiva aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es