L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’area de Participació Ciutadana, organitzarà diferents activitats els dies 10 i 11 de desembre per celebrar el Dia Internacional dels Drets Humans. En aquest context, s’organitzaran una sèrie d’activitats amb perspectiva de gènere dirigides a lluitar per la consolidació de drets ja adquirits per les dones, i la consecució dels que encara no estan garantits.
El dijous 9 de desembre a les 18:00 h tindrà lloc la roda de premsa informativa i un grup de treball amb els membres de les diferents associacions i col·lectius per a la defensa dels drets de la dona en el Nou Local de l’Associació de Gent Gran “Es Siurell”. Assistiran Miquel Cabot Rodríguez, batle de Marratxí i Neus Serra Cañellas, Regidora de Participació Ciutadana i Transparència, l’artista Isabel León Guzman i la fundadora de Mujeres Mirando Mujeres, Mila Abadía Ruber.

Des de Mujeres Mirando Mujeres es posaran sobre la taula temes com el dret a viure sense por, el dret a no sofrir violència a causa del gènere, el dret a l’abortament, el dret a decidir sobre la nostra sexualitat, el dret a expressar-nos en llibertat, el dret a decidir sobre el nostre futur o la lluita contra el tràfic de dones i la desigualtat d’oportunitats. En definitiva, el dret a viure en un món lliure de masclisme. Per desenvolupar aquests conceptes, es portaran a terme diferents activitats artístiques que implicaran la participació d’associacions locals que treballin pels drets humans i en pro dels drets de la dona, així com d’aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgin.

Per a la realització de les activitats de dia 10 i 11 de desembre, gaudirem de la participació de les artistas Isabel León i Lina Àvila.
Isabel León, artista d’acció que ha participat amb la seva obra i com a tallerista en numbroses activitats culturals i institucions tant nacionals com internacionals, proposa una acció participativa en la que s’implica a la ciutadania i a diferents associacions i col·lectius en defensa dels drets humans i dels drets de la dona, amb la finalitat d’ insistir en la importància de que tots i totes tinguin accés i així poder assolir una igualtat real i efectiva. Prèviament a la jornada de la performance, al grup de treball amb les referides associacions s’evidenciarà la anomalia que suposa la desigualtat per poder assolir una societat igualitària, justa i inclusiva.
Lina Ávila, collagista que treballa amb el nom artístic de Collage Republic i que ha participat amb la seva obra en numbroses convocatòries expositives i publicacions, planteja una taller de collage en el que els i les participants poden reflexionar, des de la seva experiència, i a partir de l’acció artística, sobre la situación actual dels drets humans de les dones, la seva consecució o absència. Les obres resultants del taller seran documentades i exposades.

Horaris i altres dades d’interès:

 • Dijous, 9 de desembre. 18:30 h:
  Grup de treball previ a la performance, amb n’Isabel León i els membres de les diferents associacions i col.lectius per a la defensa dels drets de la dona.
 • Divendres, 10 de desembre. 19:00 h – 20:00 h:
  Acció artística a càrrec de n’Isabel León.
  C/ Marqués de Villamajor, 25. Es Figueral, Marratxí
 • Dissabte, 11 de desembre. 17:00 h – 19:00 h:
  Taller de collage a càrrec de na Lina Ávila (aforament 15 pax).
  Nou local de l’Associació de Gent Gran “Es Siurell”
  C/ Marqués de Villamajor, 25. Es Figueral, Marratxí

L’assistència com a públic a la performance serà lliure. En cas de climatologia adversa, es realitzarà a l’interior de Es Siurell, amb limitació d’aforament, seguint les mesures de la Covid. Totes aquelles persones que desitgin inscriure’s al taller de collage, hauran d’enviar un correu amb les seves dades personals a l’adreça jornadasmmm@arteaunclick.es. La participació a totes dues activitats és gratuita.