La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Marratxí ha organitzat el taller de teatre social ‘Micromasclismes’ a càrrec de la companyia Terratrèmol. El taller, que s’emmarca en els actes del 8M, Dia Internacional de la Dona, es desenvolupa durant dues setmanes a l’Institut d’Educació Secundària de Marratxí.

El taller ‘Micromasclismes’ s’escenificarà davant totes les classes de segon d’ESO de l’institut durant les setmanes del 8 al 12 de març i del 15 al 19 de Març. El taller consta de dues parts. En la primera es representa un peça de microteatre de 15 minuts de durada, que tracta una situació quotidiana d’una parella adolescent que es veu immersa en una discussió per gelosies. Es representen situacions de micromasclismes, que a vegades son identificables i el taller aborda conceptes com la violència, l’opressió o la manipulació.

La segona part del taller es treballa a partir de la repetició de moments claus de la peça i la implicació voluntària dels participants per identificar els patrons disruptius relacionals i els mites de l’amor romàntic seguint les indicacions i instruccions dels intèrprets. Un taller que es desenvolupa a partir d’una proposta empírica i vivencial.

Loreto Herrero, directora de l’Institut de Marratxí, ha agraït la proposta del Consistori i ha explicat que està tenint una bona acollida perquè ha coincidit amb la necessitat que tenen tots els centres educatius de treballar en favor de la igualtat d’homes i dones. “En el debat, els al·lots reflecteixen els estereotips o prejudicis que tenim a la societat. És molt interessant perquè una vegada que parlen entre ells això es va modulant fins arribar a un acord, perquè quan escoltam a l’altre i som empàtics tenin respostes molt més humanes i properes que quan repetim consignes estereotipades”.