En el marc de la III Fira de l’Ocupació, l’Ajuntament ha presentat ‘Marratxí Activa’, el nou projecte de dinamització de l’ocupació, formació i emprenedoria de l’Àrea d’Ocupació i Formació. Aquest servei, que es podrà consultar a partir d’aquest divendres al web marratxiactiva.es, és una font d’informació i orientació laboral per a les persones que cerquen feina i també funcionarà com un servei d’intermediació per a empreses, a les quals proporcionarà els candidats que més s’ajusten a les seves necessitats. A més, també oferirà un servei d’assessoria per a emprenedors.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que el Consistori volia donar una passa endavant “per millorar els serveis i recursos de l’àrea de Formació i Ocupació i ho feim amb ‘Marratxí Activa’ per millorar els serveis que destinam a la gent desocupada perquè trobin feina i poder així activar el mercat laboral de Marratxí i de la nostra illa”.

Per la seva banda, Aina Amengual, regidora d’Ocupació i Treball, ha explicat que ‘Marratxí Activa’ funcionarà com una agència de col·locació, com un servei d’intermediació amb les empreses i servei de formació. “Volem donar un nou impuls a l’àrea de Formació i Ocupació per posar en contacte la demanda amb la recerca de feina per tal de donar resposta a la situació que estam vivint a causa de la pandèmia”.

Recerca de feina

Al web ofertesdefeina.marratxiactiva.es es penjaran les ofertes de feina disponibles a Marratxí Activa, que disposarà a la seva seu del carrer Balanguera d’un espai equipat amb els recursos necessaris perquè les persones interessades puguin fer-hi recerca activa de feina i formació. Disposaran d’ordinadors i accés a internet, telèfon, fotocopiadora, escàner, impressora i premsa diària. A més, tindran tota l’oferta formativa disponible, i també plantilles de CV, cartes de presentació, d’autocandidatura, pautes per fer l’entrevista de selecció, etc. Per accedir al servei tan sols s’ha d’accedir a la pàgina web, entrar a l’espai “Cerc feina” i fer clic a “Apunta’t ara”.

Servei d’intermediació per a empreses

‘Marratxí Activa’ també ofereix un servei gratuït d’intermediació a les empreses que necessiten cobrir un lloc de treball facilitant una relació de candidats/es que s’ajustin al perfil sol·licitat. Una vegada rebuda l’oferta, es realitzarà una preselecció entre les persones demandants i s’enviarà a l’empresa els/es candidats/es que més s’ajusten al perfil demandat. Després l’empresa farà la selecció final. Per accedir al servei, les empreses tan sols hauran d’entrar a la pàgina web ofertesdefeina.marratxiactiva.es i dins l’espai “Som Empresa” clicar a “Envia’ns la teva oferta”, omplir les dades i en només cinc minuts ja hauran creat la seva oferta de feina.

Assessoria per a emprenedors

Amb aquest servei, Marratxí Activa pretén millorar la capacitació i competències professionals de les persones emprenedores o que tenen una idea de negoci o es troben en procés de constitució del seu projecte empresarial i/o autònoms/es i empresaris/es constituïts/des.