L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Serveis Socials, ha presentat aquest dimarts ‘Marratxí Xarxa Comunitària’, un projecte per tal de donar suport a diferents col·lectius de població de Marratxí amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i de benestar a nivell individual, familiar i social. El projecte, que es pot consultar a enxarxa.marratxi.es, es dirigeix a quatre grans col·lectius:

-Gent Gran que viu o es troba tota sola

-Famílilies nouvingudes amb necessitat de suport per a la integració social

-Famílies amb menors o amb dificultats per al manteniment de la llar i la cura dels seus membres

-Persones amb discapacitat amb necessitat de suport per a la vida autònoma

Al servei de ‘Marratxí Xarxa Comunitària’ pot accedir la persona interesada i també es pot comunicar la situació de vulnerabilitat en què es troba qualqú, sigui un veïnat o veïnada, un familiar, una amistat, etc.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt satisfet de presentar ‘Marratxí Xarxa Comunitària’, que és un projecte que suposa una passa més de ’Ajuntament per atendre els nostres ciutadans per tal de millorar la seva qualitat de vida i d’aquesta manera treballam per aconseguir la cohesió social del nostre municipi”.

La regidora de Serveis Socials, Aina Amengual, ha explicat que el servei va entrar en funcionament al mes d’abril i de moment atén a una dotzena d’usuaris. Amengual ha destacat que “aquest projecte neix de l’època del confinament, quan ens vàrem adonar que hi havia una mancança per part de la gent gran que necessistava un suport d’acompanyament i també vàrem observar que altres col·lectius com les famílies nouvingudes, famílies amb dificultats i persones amb discapacitats o amb problemes d’autonomia necessitàvem la nostra ajuda”.

El servei de Marratxí Xarxa Comunitària, que compta amb un treballador social i dues treballadors familiars, s’activa quan es detecta que qualque ciutadà o ciutadana de Marratxí podria trobar-se en situació de vulnerabilitat. Llavors es fa una visita a domicili i s’acorda conjuntament les intervencions a realitzar.

Per a més informació es pot cridar al telèfon 607 474 055 o enviar un correu electrònic a marratxienxarxa@marratxi.es