El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i Maria Mercedes Alvarado, gerent de l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalt a les Illes Balears (ADAA) han firmat un conveni pel qual el Consistori li atorga una ajuda de 4.000 euros per donar suport econòmic a l’activitat social que aquesta entitat ha dut a terme durant 2020. A l’acte ha assistit també la regidora d’Igualtat i Serveis Socials, Aina Amengual.

L’Associació d’Ajuda a l’Acompanyant del Malalts a les Illes Balears, nascuda al 2003, treballa amb l’objectiu de donar suport a l’acompanyant del malalt amb pocs recursos que els metges de la Seguretat Social envien a un hospital fora de les Illes. Per aconseguir-ho ofereix un programa d’atenció integral que inclou donar informació i facilitar la gestió de dietes per trasllats, pel desplaçament de malalts i dels seus acompanyants i en cas necessari allotjar-los. Unes ajudes que van destinades a reduir les despeses d’allotjament de l’acompanyant i del malalt.

ADAA ofereix a les famílies sol·licitants enviades per l’IbSalut a Barcelona un allotjament a un pis compartit totalment equipat a prop de l’hospital, sense cost per a les persones ateses. Un pis d’acollida dona estabilitat anímica a la família, i com molts d’estudis demostren, tenir a prop a la família accelera el procés de recuperació física i psicològica de la persona malalta. A més, faciliten als acompanyants amb uns tiquets de berenar i dinar al hospital i també amb ajuda psicològica en cas necessari.

Durant 2020, ADAA ha acollit a gairebé 100 famílies als seus pisos, la qual cosa suposa més de 8.000 estàncies d’allotjament. Entre aquestes famílies hi ha hagut dues de Marratxí que s’han allotjat durant 121 nits amb un cost per l’ associació de més de 7.000 euros.