El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i Marta Barrio, gerent de Sonrisa Médica, han firmat un conveni pel qual el Consistori atorga a aquesta entitat una ajuda de 5.500 euros per tal de contribuir al
desenvolupament del projecte “Programa de pallassos d’Hospital a l’Hospital Son Llàtzer”, hospital de referència per la població de Marratxí, durant l’exercici de 2020. A l’acte ha assistit també la regidora de Serveis Socials, Aina Amengual.

Sonrisa Médica és una associació sense ànim de lucre que té per
objecte social transformar l’entorn sanitari mitjançant l’humor, la música, la màgia i el somriure,mobilitzant les emocions i alliberant tensions dels pacients, familiars, i acompanyants, aconseguint que l’art i l’humor formin part del procés terapèutic.

Sonrisa Médica també facilita els procediments terapèutics actuant en estreta col·laboració amb el personal sanitari, arribant a donar servei sota demanda a
través del telèfon d’us intern. D’aquesta forma, millora la qualitat de vida als infants hospitalitzats, a través d’actuacions regulars de pallassos d’hospital professionals i especialitzats en la tasca d’acompanyament a l’entorn hospitalari.

Al 2019, Sonrisa Médica ha realitzat un total de 576 actuacions i ha arribat a gairebé 24.000 persones en activitats desenvolupades als hospitals de Son Espases, Son Llàtzer, Fundació Hospital de Manacor i Hospital Comarcal d’Inca.