L’Ajuntament de Marratxí ha rebut el premi ‘Digitalització dels serveis al ciutadà’ de la revista Socinfo Digital pel seu projecte d’app ciutadana Gestió 3.0. ‘L’Ajuntament a la teva mà’.

L’app municipal, activa des de gener de 2021 en la seva versió 2.0, ha permès  els ciutadans accedir de forma ràpida a la informació de servei públic, comunicar-se de forma directa amb el consistori i informar d’incidències en la via pública o en el mobiliari per a la seva resolució, a més de servir per identificar-se com a resident de forma digital. L’app municipal ha fet accessible de forma ininterrompuda tràmits com la sol·licitud de cita prèvia, la petició de recollida d’estris, el pagament de tributs i abonaments de transport, de piscines, la reserva de pistes esportives, compra d’entrades, etc.

L’app municipal, que estrenarà la versió 3.0 durant aquest darrer trimestre de 2022, també ha permès els usuaris rebre informació de servei públic com els horaris i ubicacions de les farmàcies de guàrdia, dels mercats, transport públic, biblioteques, etc. A més, els marratxiners disposen a l’app d’una bústia per fer consultes municipals i reben totes les notes de premsa publicades per l’Ajuntament.

L’app ciutadana, que ha estat dissenyada i impulsada per l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament, ha permès millorar la qualitat del servei gràcies al fet que ha facilitat la canalització, el seguiment i la resolució de les incidències en els espais públics i ha incrementat la participació de la ciutadania en la gestió dels serveis de neteja i manteniment. Aquesta eina també ha agilitat l’accés a la informació de la ciutadania sobre l’actualitat del consistori i ha apropat els ciutadans a la institució municipal.

L’any 2017 l’Ajuntament ja va llençar una primera app ciutadana amb la finalitat de millorar l’eficiència,  coordinació i  digitalització dels serveis municipals, sobretot tenint en compte la necessitat de millorar la comunicació amb els ciutadans de Marratxí, un municipi amb una gran dispersió poblacional -amb un total de vint seus municipals-, i que des de l’any 2000 ha augmentat la seva població en un 83%, fins als 38 mil habitants.