Planols Pla de Na Tesa

Iniciades el 17 de juny, tenen com a objectiu donar continuïtat i homogeneïtat a tota la zona, i fer-la més confortable i més segura

Consisteixen en nou enllumenat a la zona, il·luminació de la façana de l’església, nou paviment atenuant per als jocs infantils i soterrament de les xarxes elèctriques i de telefonia

Amb un pressupost de 423.048 euros, tenen un termini d’execució d’11 setmanes i inclouen l’habilitació d’una zona d’aparcament públic per a 15 vehicles a la zona propera del carrer Cas Garriguer

(MARRATXÍ 24 de juny de 2019) El 17 de juny es varen iniciar les obres d’embelliment i millora de l’accessibilitat de l’entorn de la plaça de l’església del Pla de na Tesa, just al centre del nucli, per tal de donar a l’espai públic una continuïtat i homogeneïtat, de la mateixa manera que també es pretén fer-la més confortable i més segura. Les obres tenen un termini d’execució d’11 setmanes i un pressupost de 423.048 euros.

Les obres que es duen a terme contemplen distintes actuacions: d’una banda, s’habilitarà un enllumenat urbà nou, que il·luminarà correctament tota la zona, amb especial incidència en els passos de vianants. També s’il·luminarà la plaça de l’Església quan s’hi celebrin actes o festes; fins i tot està previst il·luminar la façana de l’església amb projectors instal·lats en el mateixos suports.

D’altra banda, a la plaça dels Donants de Sang (just enfront de la plaça de l’Església) es retiraran les pasteres centrals i s’augmentarà la mida de les pasteres perimetrals. Així, s’evitaran zones amb poca visibilitat i s’aconseguirà un espai lliure central per poder-hi fer activitats diverses.

A la mateixa plaça, també està prevista la col·locació d’un nou paviment, atenuant per als jocs infantils, de la mateixa manera que també es repararan els jocs que ja hi ha a dia d’avui.

Paral·lelament, es faran dues alineacions de lledoners per donar una imatge d’unitat a la plaça. En el perímetre, s’hi deixarà la vegetació actual. A efectes de seguretat (i també d’imatge) es farà el soterrament de les xarxes de distribució d’electricitat, de telefonia i d’enllumenat públic a tota la zona objecte d’intervenció. En tot cas, es deixaran dos punts de preses de corrent, per dur-hi a terme feines de manteniment o per quan hi hagi activitats i festes: una serà a la plaça de l’Església i una altra a la plaça dels Donants de Sang.

Finalment, el projecte també contempla l’habilitació d’una zona d’aparcament públic per a 15 vehicles a la zona propera al carrer de Cas Garriguer.

La entrada Les obres de millora de l’entorn de la plaça de l’Església del Pla de na Tesa proporcionaran un entorn més obert i més accessible a les persones aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es