El pintor Llorenç Garrit ha finalitzat després de tres dies de feina el ‘Mural per la Igualtat’ que l’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea d’Igualtat, l’havia encarregat amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març.

El mural, de set metres de llarg per cinc d’ample, està ubicat a una de les parets de la plaça de Can Flor a Pòrtol. Per fer el mural, Garrit s’ha basat en la cançó ‘L’olivera’ de Joan Manuel Serrat, una cançó que “m’ha servit d’inspiració pel seu lligam entre el paisatge mediterrani i la dona”. Garrit ha pintat una olivera, que és el motiu central del ‘Mural per la Igualtat’, i ha emprat la seva línia pictòrica PopLand, inspirada en el pop art.

L’artista plàstic ha explicat que per ell “ha estat un honor i una responsabilitat” que l’hagin escollit per pintar aquest mural “sobre la igualtat d’homes i dones i per poder reivindicar el paisatge mallorquí”.

Llorenç Garrit va començar a pintar el mural el passat dimecres dia 10 i ha acabat aquest divendres després que per les pluges no pogués començar el passat dilluns 8 de març com estava previst. “Ha estat una iniciativa fantàstica i molts d’ajuntaments s’haurien d’animar a fer això perquè hi ha parets que necessiten un poc de color i val més que estiguin pintades per un artista que quedin amb el totxo”, ha explicat l’artista.

Garrit ha reconegut que l’ha agradat abandonar la comoditat de l’estudi per fer aquest mural a Pòrtol. “M’ha agrada molt quan ho he acabat però durant el procés tenc bastant de nirvis perquè a l’estudi ningú m’observa però aquí passa gent, te fa preguntes i interactues, és molt interessant però a la vegada és molt estressant perquè tenc la responsabilitat de que quedi bé”.