L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Promoció Econòmica i Comerç, ha presentat aquest dimecres Fang Tapa 2022, una ruta de tapes pels bars i restaurants de Sa Cabaneta i Pòrtol que se celebrarà cada dijous del mes de juliol entre les 20 i les 24 hores.

La particularitat de Fang Tapa 2022 és que un tren amb capacitat per a 50 persones recorr la ruta de tapes i fa aturades a prop dels 13 establiments participants per tal que els assistents no hagin d’agafar els seus vehicles particulars i es puguin moure amb comoditat i tranquil·litat entre els bars i restaurants que conformen la ruta. Tota la informació sobre la ruta i els establiments adscrits es pot consultar a fangtapa.marratxi.es

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que Fang Tapa 2022 “és una altra mostra de les polítiques de l’Ajuntament per dinamitzar el nostre petit comerç, com hem fet amb les ajudes i els bons per comprar en el petit comerç. Recuperam Fang Tapa després d’anys sense fer-ho i esperam que sigui un èxit i convidem a tots a participar”.

Els objectius de Fang Tapa 2022 són dinamitzar la restauració d’aquests dos nuclis urbans, promocionar l’associacionisme entre els establiments participants i introduir les tapes com a oferta gastronòmica pròpia de Sa Cabaneta i Pòrtol. Amb aquesta iniciativa també es pretén atreure a aquests locals nous visitants d’altres zones de Marratxí i d’altres municipis, a més de promocionar la gastronomia pròpia. Fang Tapa 2022 també vol vetllar per un consum responsable en posar en marxa un tren que eviti els desplaçaments en cotxe a la vegada que es fomenta un transport lúdic que també pot atreure un nou públic familiar.

La regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Jero Sans, ha explicat que el tren sortirà des de la Verònica de Sant Marçal i arribarà fins a Pòrtol fent les aturades als tretze bars i restaurants que participen en la ruta. “Cada bar i restaurant presentarà una tapa perquè puguem conèixer millor la nostra gastronomia. Esperam que sigui un èxit i estem al costat dels comerços i dels restaurants que estan molt contents de tornar a participar en Fang Tapa”.